L'Alliance Française celebrarà amb una festa els seus 40 anys a la ciutat

L'esdeveniment homenatjarà també el creador i fundador de l'Alliance, José Antonio Sánchez, mort el maig de l'any passat

Cultura, Societat

L'Alliance Française celebrarà amb una festa els seus 40 anys a la ciutat
L'Alliance Française celebrarà amb una festa els seus 40 anys a la ciutat

L'Alliance Française de Granollers, associació dedicada a l'ensenyament i la transmissió de la llengua i la cultura franceses, celebra enguany el seu 40è aniversari a la ciutat. Per commemorar l'efemèride, el divendres 18 de novembre tindrà lloc una festa de celebració a la seu de l'Alliance, al carrer Corró, 22.

L'esdeveniment té per objectiu fer un viatge pels 40 anys del centre i reunir persones que han format de l'associació durant tot aquest temps, així com tornar a activar la proposta cultural de l'Alliance i, especialment, el seu espai fotogràfic, afectat en gran part per la pandèmia dels últims dos anys.

La festa d'anivedrsari començarà a les 19 h amb un concert de música francesa a càrrec de Miquel Pujadó, i tot seguit –al voltant de les 20 h– s'inaugurarà l'exposició periodística i fotogràfica Femmes en résistence (Dones en resistència), un conjunt de reportatges realitzats en 21 països des de 1998 de la mà del fotoperiodista Pierre-Yves Ginet. El seu treball intenta reflectir diverses iniciatives de dones a favor de la pau, la llibertat, la justícia, la supervivència, la igualtat i el desenvolupament sostenible.

Finalment, per tancar l'acte, es farà un homenatge a qui va ser fundador, director i posteriorment president de l'entitat, José Antonio Sánchez, qui va morir el maig de l'any passat a 62 anys.

Edicions locals