Els Xics porten el 4 de 8 a la Porxada per tancar la diada

La colla castellera culmina una setmana d'activitats, animats i amb la mirada posada en la pròxima temporada

Cultura

Diumenge la Porxada va lluir un aspecte magnífic per emmarcar la consecució del 4 de 8
Diumenge la Porxada va lluir un aspecte magnífic per emmarcar la consecució del 4 de 8 | Xavier Solanas

Repte superat. Els Xics de Granollers s’havien proposat portar a plaça el 4 de 8 en aquesta 31a edició de la seva diada, que gairebé tanca la temporada castellera, i així s'ha acomplert. A més, ha estat la primera diada celebrada amb normalitat després del coronavirus.

Diumenge al migdia, en l’acte central d’un programa que ha durat una setmana, els grana van descarregar dos pilars de 4, el 7 de 7, el 4 de 7 amb agulla, un vano de 5 i també l’esperat 4 de 8, el tercer de la temporada després dels aconseguits el mes passat a Tarragona i Caldes de Montbui i el primer que es vivia a casa.

Tot just acabada l’actuació la cap de colla, Anna Fradera, feia una valoració optimista de la recuperació dels Xics després de la pandèmia i, sobretot, una lectura en clau de futur: “marxem molt contents de la Porxada, el resultat és positiu. La colla ha complert —de fet fa temps que està complint— i avui és un punt de partida de cara a la temporada següent, més i millor”.

Per Fradera la consecució del 4 de 8 ha estat la recompensa a dues setmanes d’assajos molt intensos, en què, a més, es van haver de fer canvis a la part de dalt del castell, amb tots els ajustos que això comporta.

La jornada va tenir com a colles convidades els Castellers de Sant Cugat i els Castellers de Berga, totes dues amb castells de 7, i els Minyons de Terrassa, que van aconseguir el 3 de 9 amb folre, el 5 de 8 i el 2 de 8 amb folre, entre d’altres.

La plaça va lluir l’aspecte de les grans ocasions, amb molta afluència de públic. La cap de colla comentava que “la Porxada sempre respon en dies així” i recordava que “no fem els castells per nosaltres, els fem per la gent i ens agrada veure la plaça plena com estava avui. Suposo que les altres colles també valoren que la Porxada s’ompli per venir-nos a veure, així que penso que la valoració és positiva”.

El dia abans, a l’actuació de vigília, uns Xics naturalment més conservadors van assolir un pilar de 4 caminat, el 4 de 7, el 4 de 7 amb agulla, el 3 de 7 i tres pilars de 4.

Edicions locals