La delegada del Govern a Catalunya, M. Eugènia Gay, es reuneix amb el Cercle d'Empresaris

Gay va fer una ponència en què va destacar bona part de l'acció del Govern de l'Estat en relació amb Catalunya i el creixement econòmic

Economia

El Cercle d'Empresaris va convidar M. Eugènia Gay a un dinar-tertúlia a la seu de la UEI
El Cercle d'Empresaris va convidar M. Eugènia Gay a un dinar-tertúlia a la seu de la UEI

La delegada del govern d'Espanya a Catalunya, M. Eugènia Gay, va dinar dimecres a la seu de la UEI amb una trentena d'empresaris, amb qui va tractar aspectes com el creixement econòmic i empresarial i l'execució d'inversions en infraestructures. Va ser en un dels habituals dinars-tertúlia del Cercle d'Empresaris, en què l'empresariat de la comarca té l'oportunitat de compartir taula amb algun referent polític o empresarial.

Abans de dinar, la delegada va fer una ponència en què va desgranar l'acció del Govern de l'Estat en relació amb Catalunya. Va fer referència, per exemple, a les mesures restrictives decretades arran de la Covid-19 i també als ajuts que se'n van derivar, com els ERTO, les ajudes directes a autònoms o les rebaixes fiscals, destinades a mantenir i reforçar el teixit econòmic.

També va tractar la guerra d'Ucraïna i al paper d'Espanya dins la Unió Europea, així com a l'eficàcia de la UE per respondre al que podria haver estat una crisi d'immigració. En aquest sentit, recordava els 130.000 permisos de treball a ucraïnesos per residir i treballar a l'Estat, i remarcava la feina de la delegació i la "bona coordinació amb tots els operatius", fet que va possibilitar acollir moltes d'aquestes persones a Catalunya, entre les quals milers de nens que s'han pogut escolaritzar.

La delegada va parlar també de la "crisi econòmica global" en què ens trobem, i va esmentar aspectes com l'increment de preus de l'energia, les matèries primeres i la inflació. En aquest sentit, recordava que "som el segon país per la cua amb un 7,3% d'inflació", i que des del juliol la inflació s'ha reduït, ja que aleshores era del 9,2%. En la mateixa línia, deia confiar "en el futur i en les possibilitats de creixement", i remarcava exemples com la implantació de l'excepció ibèrica, que "estalviarà 2.000 milions d'euros als espanyols", o els abonaments gratuïts de Renfe, que "no només tenen un efecte positiu en l'economia domèstica, sinó també en termes de sostenibilitat".

Finalment, M. Eugènia Gay va abordar la reforma laboral i la importància d'oferir contractes laborals indefinits que assegurin la continuïtat de les empreses, fet que descrivia com "un pas endavant", i concloïa assegurant que "el compromís d'Espanya amb Catalunya és inqüestionable", com demostra –deia–, "l'increment del pressupost de l'Estat destinat a Catalunya".

Edicions locals