La JSC del Vallès Oriental vol abordar les necessitats dels joves en 23 propostes

El recull de propostes per a joves ha de servir de base per a la redacció dels programes electorals de les municipals

Política

Els joves de la JSC, dimecres al GRA
Els joves de la JSC, dimecres al GRA

La Joventut Socialista del Vallès Oriental (JSC) ha recollit les necessitats dels joves en un document de propostes que traslladarà a les agrupacions locals del PSC per tal que les incorporin als programes electorals de les municipals de 2023. 

Algunes de les propostes que es recullen en aquest document, i que dimecres es va presentar al GRA, són polítiques de benestar emocional, acompanyament laboral i crear espais destinats a joves. "Són 23 propostes amb visió jove per donar resposta a diverses problemàtiques que tenim els joves de la comarca", deia el primer secretari de la JSC del Vallès Oriental, Marc Ruiz. "S'ha intentat que les propostes puguin ser aplicables a tot arreu i que puguin adaptar-se als programes electorals de cada municipi".

El document se centra en quatre eixos: l'acompanyament jove, la lluita contra el canvi climàtic, una joventut compromesa i un futur digne. I en aquestes línies principals, Ruiz destacava "l'acompanyament educatiu fora de l'escola, promoure la participació juvenil en els temes municipals, polítiques d'igualtat i diversitat, medi ambient i eficiència energètica i mobilitat".

En matèria d'habitatge, per exemple, proposen crear una borsa de lloguer assequible per a joves, bonificar propietaris que vulguin posar el seu pis de lloguer dins d'aquesta borsa i fomentar la construcció d'habitatges dotacionals per a joves amb rendes baixes. I en la lluita contra el canvi climàtic, la JSC proposa promoure alternatives per reduir l'ús del vehicle privat, potenciar la vida de proximitat i afavorir el canvi d'hàbits de consum.

Edicions locals