Nous cursos del programa Ponts a la feina per als veïns del barri Congost

És un projecte d'inserció sociolaboral que ofereix, de manera subvencionada, orientació i formació professionalitzada al veïnat del barri Congost

Economia

Nous cursos del programa Ponts a la feina per als veïns del barri Congost
Nous cursos del programa Ponts a la feina per als veïns del barri Congost

El Servei Local d'Ocupació de l'Ajuntament de Granollers inicia aquest mes de novembre la desena edició del projecte Ponts a la feina, adreçat als veïns del barri Congost inscrits a l'Oficina de Treball de la Generalitat com a demandants o millora d'ocupació. Es tracta d'un projecte d'inserció sociolaboral subvencionat pel SOC en el marc del programa de suport als territoris amb més necessitats de reequilibri territorial i social.

En aquesta 10a edició de Ponts a la feina s'ofereix orientació laboral i formació professionalitzadora i transversal. L'oferta formativa inclou cursos de competències digitals ACTIC bàsic (120 hores) i ACTIC mitjà (128 hores); operari/ària de magatzem i logística (120 hores, inclou carnet de carretons elevadors + carnet de conductor/a pont-grua + certificat de manipulació d’aliments); auxiliar de comerç (110 hores inclou carnet de carretons elevadors + certificat de manipulació d'aliments); auxiliar de cuina (150 hores, inclou certificat de manipulació d'aliments).

També un curs de conductora d'autobús (155 hores; inclou carnet D + CAP viatgers), adreçat exclusivament a dones i, mitjançant un conveni de col·laboració amb l'empresa Sagalés, s'estableix un compromís posterior de contractació del 60% de les dones que hagin acabat amb èxit la formació.

D'altra banda, també s'ofereix als participants la possibilitat de fer pràctiques no remunerades en empreses. El període de preinscripció per als cursos s'obrirà progressivament, abans de l'inici de cada formació.

En les nou edicions fetes fins ara, prop de 500 veïns del barri Congost han pogut formar-se per millorar la seva situació laboral. En l'última edició, 63 persones van participar en els cursos professionalitzadors, 34 de les quals han trobat feina, assolint un nivell d'inserció laboral del 55%.

Edicions locals