Núria Maynou: 'Els anys de govern monocolor han suposat una ciutat adormida'

La candidata d'ERC ha presentat alguns dels reptes de Granollers en una reunió a Ginebra amb la secretària general d'ERC, Marta Rovira

Política

Núria Maynou i altres candidats d'ERC del Vallès Oriental, amb Marta Rovira
Núria Maynou i altres candidats d'ERC del Vallès Oriental, amb Marta Rovira | ERC

Un grup de candidats del Vallès Oriental a les eleccions municipals de l'any que ve –entre els quals, la granollerina Núria Maynou– van viatjar dijous a Ginebra per mantenir una reunió de treball amb la secretària general d'ERC, Marta Rovira. Durant la trobada, els alcaldables han transmès a Rovira alguns dels reptes concrets dels municipis.

En el cas de Granollers, Maynou destacava "la necessitat d'un canvi de maneres de fer i maneres de ser, un nou impuls republicà i amb tota la ciutadania. Allà on els que fa anys que manen parlen d’estabilitat en realitat el que hi ha és immobilisme", criticava la candidata republicana a l'Alcaldia de Granollers, qui afegia que "els anys de govern monocolor han suposat una ciutat que està adormida".

Maynou apostava per "un nou impuls republicà a Granollers, amb una ciutat cuidadora, que posa les persones al centre". En aquest sentit, ERC aposta per un canvi de model de gestió de l'Hospital de Granollers, a través d'un consorci (ara el gestiona una fundació), per "una atenció molt més directa i millor a la gent gran, que potenciï l'envelliment actiu", "volem una ciutat creativa i amb talent", amb la formació i la cultura com a elements clau. A més, Maynou proposa "treure el color gris de la ciutat i substituir-lo pel verd", amb una aposta clara amb la transició ecològica.

Durant la trobada també es van posar sobre la taula les prioritats i necessitats de la comarca. "El Vallès Oriental és una comarca diversa travessada per moltes infraestructures que té reptes en mobilitat, transport públic i connectivitat entre nuclis", explicava la secretària general d'ERC en una roda de premsa posterior a la reunió via Internet. En aquest sentit, Rovira reiterava l'oposició del partit al projecte de Quart Cinturó i destacava la necessitat de fer compatible la convivència del sector industrial i el patrimoni natural de la comarca. Potenciar l'equilibri territorial per arribar tant als grans municipis com també als molts nuclis disseminats existents; invertir més en formació professional i executar el Pla Estratègic del Circuit, són algunes de les prioritats que Rovira va esmentar.

Sobre les candidatures al Vallès Oriental, Rovira assegurava que ERC treballa perquè reflecteixin la diversitat de la societat i per la feminització, amb "un 40% de les caps de llista que són dones". "Hi ha molta il·lusió i projectes i cal que tinguem una oportunitat per poder-los portar a terme", afegia la líder republicana, qui reclamava com a necessària un "regeneració política" a municipis i ciutats on "fa molts anys que governen els mateixos".

A banda de Maynou, també van participar en la reunió els candidats de Mollet (Marta Vilaret), les Franqueses (Imma Ortega), Parets (Jordi Seguer), Montornès (Sergi Martínez), la Roca (Albert Gil), Lliçà d’Amunt (Iban Martínez), Canovelles (Joan Tuset), la Garriga (Dolors Castellà) i Caldes de Montbui (Isidre Pineda).

Edicions locals