'Lux', el primer enregistrament del Cor Jove dels Amics de la Unió, veu la llum

El disc, enregistrat l'any passat a la Sala Tarafa presenta un repertori contemporani de música sacra

Cultura

'Lux' és el primer disc en solitari del Cor Jove Amics de la Unió
'Lux' és el primer disc en solitari del Cor Jove Amics de la Unió | Jordi Ribó

Avui divendres el Cor Jove Amics de la Unió publica el seu primer disc en solitari, Lux, editat pel segell Ficta. És la versió enregistrada d’un programa que la formació va estrenar el 2018 i que ha girat per Catalunya, el País Valencià i festivals d’Alemanya i Itàlia. La presentació es farà diumenge (17.30 h) a l’església de Sant Esteve de Granollers, coincidint amb el concert del cicle La música del cel.

Lux és un recull d’11 obres de música sacra de compositors contemporanis d’arreu del món, pensat per a tots els públics, especialment el més jove. La formació assenyala que vol “trencar amb estereotips i presentar una versió desenfadada i sense complexos d’aquest gènere, interpretant-lo i compartint-lo de la seva pluralitat”.

La directora del cor, Marta Dosaiguas, ha seleccionat un repertori amb una gran varietat de caràcters i estils, per mostrar “formes de compondre diferents en cada compositor, que ensenyin com l’espiritualitat pot ser expressada amb llenguatges molt diversos”. Aquestes peces a cappella van ser enregistrades a l’octubre de l’any passat a la Sala Francesc Tarafa.

Missa solemne en honor a Santa Cecília a l'església de Sant Esteve

El 22 de novembre és Santa Cecília, la patrona dels músics. La Fundació Pro Música Sacra Granollers s’avança uns dies i diumenge i en el marc del cicle La música del cel organitza el concert per a cor, solistes i orgue In Honorem Sancta Caecilia a l'església de Sant Esteve de Granollers.

Els protagonistes seran el Cor Jove dels Amics de la Unió –en aquesta ocasió sota la direcció del celoní Guifré Canadell–; el tenor Joan Francesc Folqué, el baix Néstor Pindado i la soprano Brenda Sara com a solistes vocals i l’orgue de Vicenç Prunés, organista titular de la parròquia granollerina i de la basílica de Montserrat.

El programa s’obrirà amb tres peces d’autors contemporanis —Lux Nova d’Eric Whitacre, Nunc Dimittis de David Hamilton i Laudate Dominum del sabadellenc Josep Vila i Casañas— i continuarà amb les peces centrals del concert, dues obres del compositor, director i organista francès del segle XIX Charles Gounod. La primera, l’Hymne à Sainte Cécile, una meditació religiosa per a orgue sol. I a continuació els set moviments de la Messe solennelle en l'honneur de Sainte Cécile.

Aquesta peça, estrenada a París 1855, és una obra solemne, amb un punt operístic i des de l’organització assenyalen que “Santa Cecília ha estat homenatjada en moltes ocasions, però mai de forma tan singular com la d’aquesta composició de Gounod, un dels músics més respectats, amb una gran varietat d’obra, tan religiosa com profana”.

Edicions locals