El Col·legi de Metges atorga un premi a l'excel·lència a Maria Victòria Farré

La doctora treballa, des que va finalitzar la residència com a metge, a l'àrea de Geriatria de l'Hospital General de Granollers

Societat

La doctora Maria Victòria Farré Mercadé
La doctora Maria Victòria Farré Mercadé | Hospital de Granollers

Maria Victòria Farré Mercadé, llicenciada en Medicina per la Universitat Rovira i Virgili de Reus, i especialista en Geriatria a l'Hospital General de Granollers serà una de les professionals reconegudes pel Col·legi de Metges de Barcelona, a través d'un dels Premis a l'Excel·lència Professional, que es lliuraran dilluns (19 h) a l'Auditori AXA de Barcelona.

Els Premis a l’Excel·lència Professional són el reconeixement que el Col·legi de Metges de Barcelona fa cada any a 42 professionals de diferents àmbits assistencials que han destacat durant l’any per la seva excel·lència, pel seu recorregut professional, honestedat, compromís, altruisme i integritat. Els Premis a l’Excel·lència Professional es donen des de 2004 i s’atorguen en els àmbits de la medicina hospitalària, l’atenció primària, la salut pública i mental, l’atenció sociosanitària, la recerca biomèdica, l’educació mèdica i les humanitats mèdiques.

Farré va estudiar a la facultat de Medicina de Reus de la Universitat Rovira i Virgili (1993-99), i va fer l'especialitat de Geriatria a l'Hospital General de Granollers (2001-2004), on du a terme la meva tasca assistencial des que va finalitzar la residència com a metge adjunt del Servei de Geriatria.

Al llarg d'aquests 21 anys com a geriatra, ha treballat a l'Hospital de dia de Geriatria, al programa d'atenció a residències, a la unitat de mitja estada, a la unitat d'aguts de Geriatria i, els últims cinc anys, com a metge consultora de Geriatria dels serveis quirúrgics a la Unitat funcional interdisciplinari sociosanitària (UFISS geriatria), especialitzada en l'atenció integral i interdisciplinari dels pacients ortogeriàtrics.

Per altra banda, ha desenvolupat tasca docent tant amb els residents de Geriatria com a tutora, així com en la formació d'altres metges residents com els de família, traumatologia i farmàcia. A més, des del 2013 col·labora com a professora de l'assignatura de Geriatria de la facultat de Medicina de la Universitat Internacional de Catalunya, i actualment com a co-coordinadora de l'assignatura d'Envelliment, pluripatologia i cronicitat de cinquè de medicina en la mateixa facultat i també com a coordinadora de les pràctiques mèdiques d'estudiants de tercer de Medicina al nostre centre.

A més, és vocal docent de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia (SCGiG) des del gener 2022, secretaria del grup de treball d'ensenyament de la Geriatria a les Facultats espanyoles de la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia (SEGG) des del 2018, i representant nacional de la Secció de Geriatria de la Unió Europea d'especialitats mèdiques (GMS-UEMS) des del 2013.

"Considero aquest premi com un reconeixement a l'especialitat que tinc la sort de poder exercir i el comparteixo amb tots els companys mèdics, quirúrgics i d'altres disciplines que atenen a les persones d'edat avançada, i amb els qui continuo aprenent cada dia", ha reaccionat Farré.

Edicions locals