L'Edison, punt de trobada dels cineclubs catalans i mundials

L'Acadèmia del Cinema retrà homenatge als cineclubisme històric del país

Cultura

El Cinema Edison de Granollers acollirà dimecres 23 de novembre (19 h) l'homenatge als cineclubs més antics de Catalunya que organitza l'Acadèmia del Cinema Català. A més, a partir d'aquest dijous i fins diumenge, la Federació Catalan de Cineclubs (FCC) i la Federació Internacional de Cineclubs (FICC) hi celebraran una trobada internacional amb motiu del 75è aniversari de la FICC.

Respecte la trobada de l’Acadèmia, consistirà en una conversa sobre el paper dels cineclubs, el passat, el present i, sobretot, el futur; i posteriorment l’entrega d’un obsequi. Comptarà amb la presència d’Emma Fernández, presidenta de la Federació Catalana de Cineclubs i del Cineclub Barcelona Espai de Cinema; Anna Lati, del Cineclub del Diable de Martorell, i Ricard Caussa, president de l’Associació Cultural i membre del Cineclub de l’Associació Cultural Granollers. L’objectiu d’aquesta trobada és la reivindicació d’un moviment que, amb més de 50 anys d’història, continua viu i adaptant-se a les noves necessitats socials i culturals com un espai actiu de comunicació, aprenentatge i reflexió cultural.

La presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell, farà entrega de l'obsequi que s’ha dissenyat especialment per als 10 cineclubs més antics de Catalunya encara en actiu i la presentació del catàleg que recull la seva història, elaborat per en Tariq Porter, expresident de la Federació Catalana de Cineclubs.

D’altra banda, la Federació Catalana de Cineclubs (FCC) i la Federació Internacional de Cineclubs (FICC) farà la trobada internacional de federacions nacionals de cineclubs, a la qual han confirmat l'assistència delegats d’Estònia, Sèrbia, Itàlia, Portugal, Alemanya, Dinamarca, Euskal Herria, Marroc, Cuba, Mèxic, Colòmbia, Equador, Bangladesh i Nepal. Es connectaran de forma virtual delegats des de Burkina Faso, Nova Zelanda, Austràlia, Índia, Noruega i Rússia. Es tracta d’un acte tancat al públic, que celebra els 75 anys que compleix la FICC.

Edicions locals