El CNG optarà a un ajut per a gestors d'equipaments

És una convocatòria excepcional de la Secretaria de l'Esport de la Generalitat amb una dotació total de 10,2 milions

Societat, Esports

El Club Natació Granollers optarà al nou ajut econòmic extraordinari que convocarà la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física de la Generalitat, que tindrà una dotació total de 10,2 milions d'euros. Aquesta convocatòria vol donar suport als gestors d’equipaments esportius i s'estima que la partida podria arribar a beneficiar un miler d'entitats. 

D'entre les entitats que han vist amb bons ulls aquest ajut extraordinari hi ha el CNG, que arrossega problemes econòmics des de la pandèmia fins al punt que el 5 d'octubre l'empresa que li proporcionava el servei de climatització va tancar l'aixeta del gas per l'impagament de les factures. De fet, des d'aleshores el club no ha pogut encara recuperar l'activitat habitual de les instal·lacions i, a hores d'ara, encara no s'ha pogut climatitzar la piscina exterior, a l'espera dels tràmits per donar-se d'alta com a client de Naturgy i comprar directament el gas. 

En una reunió telemàtica informativa amb gestors de diversos àmbits, la secretària general de l’Esport, Anna Caula, va explicar que “el teixit esportiu viu un moment de noves dificultats. Aquesta convocatòria extraordinària és un ajut més, un acompanyament, a tots aquells gestors que diàriament treballen per fomentar la pràctica esportiva. Feina inestimable i essencial”. El CNG, de fet, fa temps que reclamava a les administracions ajudes per compensar el tancament obligat per la Covid i fer front a l'increment de costos energètics. 

L'import de l'ajut serà automàtic i s'establirà en funció del nombre de metres quadrats de la superfície dels diferents tipus d'espais esportius. Els ajuts només estan destinats als espais interiors.  

Edicions locals