El Cros Internacional formarà part del nou rànquing català

És una de les quatre proves puntuables per formar els atletes de la selecció catalana

Esports

El Cros Internacional formarà part del nou rànquing català
El Cros Internacional formarà part del nou rànquing català | Arxiu

La 56a edició del Cros Internacional de Catalunya Ciutat de Granollers serà una de les quatre proves catalanes puntuables per a la formació dels equips de la selecció de Catalunya. La Federació d'Atletisme de Catalunya ha escollit els cros de Granollers, Banyoles, Vila-seca i Mollerusa per confeccionar un rànquing català amb els millors atletes de l'especialitat i que puguin formar equips per participar en la mítica cursa d'Elgoibar, al País Basc, representant a Catalunya. 

La cursa granollerina se celebrarà el pròxim 4 de desembre i la nova distinció podria assegurar la participació dels millors atletes catalans. "La Federació Catalana ha afegit la marca GP Català de Cros a la cursa i com que serà una prova puntuable per al nou rànquing català, podria fer que la gran majoria dels atletes d'elit catalans hi participin", explica el president del Club Atlètic Granollers, Joan Cutrina, que dimarts va tenir una nova reunió per a la planificació de la cursa a un mes vista: "la mesura és una iniciativa de la nova junta directiva, caldrà veure com funciona", comenta.

El compte enrere de la cursa de cros ja fa mesos que va començar al club. L'organització creu que davant la davallada generalitzada d'inscripcions, el cros granollerí podria tenir prop de 2.000 participants. De fet, aquesta nova distinció de GP Català de Cros podria fer créixer la participació.

Edicions locals