'Volem ser a govern i, de fet, Junts ha treballat a l'oposició amb visió de govern'

Àlex Sastre presentarà oficialment la seva candidatura a l'Alcaldia de Granollers dimecres, en un acte amb Jordi Turull i Xavier Trias

Política

| Xavier Solanas

Proclamat fa unes setmanes cap de llista de Junts per Granollers, la candidatura a l'Alcaldia d'Àlex Sastre es presentarà oficialment dimecres (19.30 h) en un acte a la sala Tarafa que comptarà amb el suport del secretari general de Junts, Jordi Turull, i l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias.

Els del maig de 2023 seran els tercers comicis en què Sastre compareixerà com a cap de llista i, ara, després de passar per l'experiència de govern –tot i no ser municipal– com a director general de Joventut de la Generalitat, càrrec que ha ocupat 15 mesos, fins al trencament del govern d'ERC i Junts. "A més dels 12 anys com a regidor, haver estat a la Generalitat m'ha donat una perspectiva molt àmplia de què significa governar. Directament gestionava 24 milions d'euros i, en total, 410 que destina el Govern a polítiques de joventut transversals. Em sento molt preparat per governar a Granollers i crec que tenim un equip que també", es reivindica Sastre, qui considera que a l'Ajuntament de Granollers "Junts ha actuat aquest mandat des de l'oposició, però amb visió de govern".

De fet, Sastre assegura que el 2023 Junts vol ser al govern i es mostra disposat a explorar pactes. Amb qui, "ho decidirà el vot dels ciutadans, que ens dirà si ha arribat el moment de plantejar aritmèticament una alternativa al PSC, o si tornarà a ser sobre el qual pivotin les polítiques de la ciutat". Sigui com sigui, el portaveu i candidat de Junts assegura que la relació amb ERC a escala local és bona i que "en aquest mandat el PSC ha estat més receptiu, segurament forçat per la situació de la pandèmia que ha fet necessitar grans acords de ciutat". Així, Sastre assegura que "no només ens presentem per guanyar les eleccions, sinó que tenim un programa de qualitat que volem que es porti a terme" i, de fet, la formació es reivindica "autora intel·lectual" d'algunes de les propostes que l'equip govern ha incorporat, com el pagament de residus per generació o el canvi de model de la fira de l'Ascensió.

"Acabar amb l'anomalia"

Sastre veu en la marxa de Mayoral una oportunitat. "Després de 16 anys de majories absolutes associades, més que a un partit, a una persona, el canvi d'Alcaldia pot propiciar la fi d'aquesta anomalia –una situació bastant inèdita en una ciutat mitjana".

Tot i reconèixer que estem "en un moment d'hores baixes de l'electorat independentista", Sastre creu que, a les municipals, la clau local ha de pesar molt. "Demano als electors que escoltin molt les propostes municipals". En aquest sentit, ha explicat que el programa electoral serà continuista, tot i que adaptat als canvis. "La ciutat ha avançat, però queda pendent la residència, per exemple, i la mobilitat continua sent un tema sense resoldre; per tant, hi insistirem. En essència, el programa serà semblant al de 2019. Hem treballat molt en la ciutat ordenada que imaginem, no és un programa d'ocurrències".

Edicions locals