El govern destina 325.000 euros a ampliar el carril bici a l'avinguda del Nord i el carrer Torras i Bages

També s'instal·laran 11 nous mòduls d'aparcament tancat per a bicicletes que es distribuiran a barris i equipaments esportius

Societat

La instal·lació d'un aparcament segur per a bicicletes a Roca Umbert
La instal·lació d'un aparcament segur per a bicicletes a Roca Umbert

Amb l’objectiu de potenciar l’ús de la bicicleta i reduir els desplaçaments amb vehicle privat, s’ampliaran els carrils bici del carrer Josep Torras i Bages i de l’avinguda Estació del Nord i s’instal·laran 11 nous mòduls d’aparcament tancat per a bicicletes. Pel que fa a l’ampliació dels carrils bici, la Junta de Govern Local va aprovar inicialment el projecte per un valor de prop de 325.000 euros. Es tracta de l’ampliació del tram de l’avinguda de l'Estació del Nord i del carrer Josep Torras i Bages, entre Joanot Martorell i Joan Prim.

Properament, s’iniciarà la licitació per al subministrament i instal·lació dels aparcaments per a bicicletes per un valor estimat de 150.000 euros i un termini de 5 mesos. La ubicació inicialment prevista dels nous aparcaments és a la plaça de la Font Verda, a la zona dels instituts, al Palau d’Esports i en altres zones esportives de la ciutat, com al carrer Girona a l’altura del Club Bàsquet Granollers, i als barris de Can Mònic, Gan Gili i Ponent. Es tracta d’aparcaments públics per a bicicletes, segurs i gratuïts, que se sumen als nou mòduls que ja es van instal·lar el mes de setembre de 2021 i al de l'estació de Granollers Centre, instal·lat el febrer de 2020.

Aquestes actuacions estan emmarcades en el projecte Granollers aposta per la mobilitat sostenible i la millora de la qualitat de l’aire, i compten amb el finançament del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), en el marc del programa d’ajuts a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà. Formen part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea amb els fons Next Generation.

Edicions locals