Cinc llargmetratges inèdits i el concurs de curts a l'11è Fantàstik Granollers

El festival incorpora com a novetat una jornada més, un premi del jurat jove i una nova categoria, la de millor curtmetratge en català

Cultura

'Mantícora', de Carlos Vermut, serà la pel·ícula de cloenda del festival
'Mantícora', de Carlos Vermut, serà la pel·ícula de cloenda del festival

El Fantàstik 2022 arriba a l’11a edició amb una imatge que situa un OVNI damunt de la Porxada i recupera el leitmotiv de la sèrie Expediente X: “hi vull creure”. Els organitzadors confien a poder abduir al públic al Cinema Edison, seu del festival durant els quatre dies, un més que fins ara. Tots els títols que s’han programat són inèdits a la ciutat.

Avui, dijous (20 h), projecta la pel·lícula inaugural, la comèdia d’animació per adults espanyola Unicorn Wars, i dissabte i diumenge (20.30 h) es combinaran els llargmetratges –el thriller coreà Project Wolf Hunting i la fantasia èpica basca Irati– amb els 17 curtmetratges internacionals de la secció competitiva, dividits en dos blocs. En aquesta convocatòria els organitzadors han rebut més de 300 treballs d’arreu del món, dels quals s’han preseleccionat 17 finalistes.

L’acte de lliurament dels Premis Fantàstik MAC 2022 reconeixerà els millors títols i se celebrarà el segon dia (22.45 h). L'edició d'enguany recupera la figura del jurat oficial, a més del premi del públic i dues novetats, el premi d'un jurat jove i una nova categoria, la de millor curt en català.

També dissabte (11.30 h) s’ha programat una sessió infantil d’animació amb la xinesa La llegenda del Llibre Segellat, presentada per Quim Crusellas, director del Festival Nits de Cinema Oriental de Vic.

El Fantàstik s'acomiadarà diumenge (19 h) amb el thriller psicològic Mantícora, darrer treball del madrileny Carlos Vermut.

Les entrades i abonaments es poden comprar de manera anticipada a través dels webs del Fantàstik i del Cinema Edison i també a les taquilles durant els dies del festival.

L'univers dels superherois segons la visió de Javier Hernández

El vestíbul del Cinema Edison acollirà una exposició de l’artista de còmic i il·lustrador Javier Hernández Guerrero, dedicat al món dels superherois des de 2011. També disposarà d’un espai de marxandatge i un servei de barra que permetrà sopar i beure durant les pauses entre sessions.

Edicions locals