L'Hospital lliura els premis de recerca Carles Vallbona

Dijous es va celebrar la desena Jornada de Recerca i Innovació del centre sanitari granollerí

Societat

El premiats a la jornada de recerca i innovació de l'Hospital de Granollers
El premiats a la jornada de recerca i innovació de l'Hospital de Granollers | Hospital de Granollers

L'Hospital General de Granollers ha lliurat els Premis Carles Vallbona en el marc de la 10a Jornada de Recerca i Innovació, una iniciativa adreçada a tots els professionals assistencials del centre, que té l’objectiu d’estimular i potenciar la recerca biomèdica i translacional i la cultura innovadora en l'Hospital, alhora que difondre les iniciatives que s’estan desenvolupant actualment.

En aquesta desena edició, la ponència central va versar sobre la prevenció personalitzada del càncer de pàncrees, presentada per la Dra. Núria Malats, cap del grup d’Epidemiologia Genètica i Molecular, del Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas (CNIO).

Seguidament, es van presentar els articles, les comunicacions orals i els treballs reconeguts amb els Premis Dr. Carles Vallbona com als millors projectes de recerca d'enguany. Es va valorar l’originalitat del projecte, el seu impacte en la pràctica assistencial, en la prevenció o la millora de la salut de la població, i la seva viabilitat.

El premi al millor article va ser per Surgeon-led 7-VINCut Antibiotic Stewardship Intervention Decreases Duration of Treatment and Carbapenem Use in a General Surgery Service, del Dr. Josep M Badia de la Unitat de Malalties Infeccioses –qui el va presentar–, les doctores Maria Batlle, Montserrat Juvany, Patricia Ruiz-de León, Maria Sagalés, M. Angeles Pulido i Gemma Molist, i el doctor Jordi Cuquet.

La millor comunicació oral va ser Cómo la vigilancia y la implementación de un conjunto de medidas de prevención pueden reducir la infección de localización quirúrgica en cirugía colorectal, presentat per la doctora del Servei de Cirurgia General i Digestiva Nares Arroyo, i elaborat juntament amb els professionals Ana Vázquez, Domenico Fraccalvieri, Miguel Pera, David Parés, Marta Piriz, Evelyn Shaw i Josep M. Badia.

El primer premi Carles Vallbona va ser per la recerca del Servei de Cirurgia General i Digestiva Obesitat sarcopènica com a factor de mal pronòstic en els resultats de la cirurgia bariàtrica, dels professionals Arantzazu Rada Palomino, Mauro Valentini, Maria Batlle Figueras, Antonio Sureda Sintes, Nicole Stantoyonge Sesnic i Assumpta Recasens Gracia. El segon projecte premiat va ser per Trasplante de microbioma como abordaje terapéutico en la hidradenitis supurativa, de la Unitat de Dermatologia, amb Jorge Romaní, Javier Fernández, Leonardo Bascón, Antonio Guilabert, Anna Barceló, Marc Güell, Nastassia Knoedlseder i Marian Benet. I el tercer premi Carles Vallbona va reconèixer el treball Impacto de las infografías utilizadas en el programa de educación terapéutica al debut de Diabetes Mellitus tipo 1 (DM1), en el autocuidado del paciente tratado en la unidad de Endocrinología Pediátrica del Hospital General de Granollers (HGG), presentat per la infermera de Servei de Pediatria Anna Pareja Martínez, amb les doctores Gemma Pérez Giménez i Vicky Borrás.

Edicions locals