Microteatre amb macrotalent novell

Joves intèrprets portaran a espai de Roca Umbert els textos guanyadors del concurs de dramatúrgia

Cultura

El Microteatre es representa en espais singulars de la fàbrica
El Microteatre es representa en espais singulars de la fàbrica | Arxiu

Durant les darreres setmanes, racons de Roca Umbert s’han transformat en espais d’assaig. Són els darrers preparatius de la novena edició del Microteatre, que es representa aquest cap de setmana.

La directora Alícia Gorina i el seu equip, per exemple, han escollit l’interior de la Tèrmica com a marc de Primera cita, d’Andrea Moreno, una de les quatre peces premiades enguany, totes inferiors als 20 minuts de durada i al voltant d’un mateix concepte argumental: creuem els dits. “Hem triat aquest espai perquè li donava molt de significat al text”, explica la directora. “Quan des d’Arsènic m’ho van proposar acabava de dirigir una obra protagonitzada per cinc actrius adolescents i em va semblar xulo continuar treballant amb gent jove”.

L’autora ha estat present a alguns dels assajos i, com apunta Gorina, “ha sigut un treball molt col·laboratiu. L’Andrea estava molt oberta a què el text s’interpretés d’una manera lliure o que es pogués refer una mica”.

En Leo Raventós –que té 20 anys i estudia teatre musical– i en Roc Martínez –de 19 i que té molt clar que vol dedicar-se a la interpretació;“no tinc pla B”, assegura– són dos dels actors seleccionats entre la quarantena de joves d’entre 16 i 25 anys que es van presentar al càsting, la major part noies i de fora de Granollers. Ells venen de Manresa i Barcelona respectivament per assistir a cada assaig, bé portats pels pares en cotxe o bé patint les incidències de Rodalies.

Durant les representacions tindran el públic a tocar. Raventós confessa que “això ho detesto amb tota la meva ànima, em posa molt nerviós. T’adones de totes les reaccions i quan veus a algú que està mirant el mòbil o el rellotge, no puc. Ara, quan les coses surten bé és supermaco que la gent s’emocioni amb tu”.

Martínez explica que la comèdia que estan preparant és “un caos mental” amb el que tots els espectadors es poden sentir identificats i reconeix que el Microteatre “és molt intens i l’has de portar molt ben preparat, però està sent molt divertit, l’equip és molt guai i ens cuiden moltíssim. És una molt bona experiència”.

Completa l’equip la cardedeuenca Marina Nicolàs, que estudia el cicle formatiu de grau superior en tècniques d’actuació teatral a Arsènic i que en aquesta ocasió està fent pràctiques d’ajudant de direcció. “M’està agradant molt. No tenia experiència en aquest format i estic aprenent molt de veure’ls treballar a ells i amb l’Alícia”.

La directora també es mostra encantada: “Aquestes propostes permeten investigar, experimentar, provar coses, conèixer gent nova. I aquest espai és genial, i l’estem intentant aprofitar molt”.

A banda de Primera cita, durant el cap de setmana també es veurà la posada en escena dels textos Vist per sentència, Soñé que tu me llevabas i A la porta de la torre hi ha una vella.

Edicions locals