El ministre de Cultura, Miquel Iceta, visita Roca Umbert i el Museu de Granollers

L'Ajuntament negocia amb el MNAC, del qual forma part l'Estat, la cessió de més taules per mostrar a Granollers i ampliar els terminis de les taules que hi ha actualment

Cultura, Política

Miquel Iceta, al Museu
Miquel Iceta, al Museu

El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha estat rebut aquest divendres a l'Ajuntament per l'alcaldessa, Alba Barnusell, i diversos regidors i regidores del consistori. La visita ha continuat després pel Museu de Granollers i per Roca Umbert Fàbrica de les Arts, on el ministre ha pogut conèixer diversos projectes culturals en marxa.

Al Museu, Iceta ha visitat el retaule de Sant Esteve, cedit pel MNAC, un consorci constituït per la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i l'Estat. L'alcaldessa ha explicat que la idea és "remuntar" tot el retaule, és a dir, poder exhibir-lo a Granollers en la seva totalitat, encara que sigui temporalment. Per fer-ho, l'Ajuntament negocia amb el MNAC ampliar la cessió de més taules, així com ampliar el termini de cessió de les taules actuals, previst per 10 anys.

Justament, un requisit indispensable per poder pactar amb el MNAC una cessió per més temps del retaule gòtic és que el museu granollerí, que data de 1976, actualitzi el sistema de climatització per garantir una òptima conservació de les peces i que puguin exhibir-se fora de les vitrines. Amb aquest propòsit, l'Ajuntament ha reservat una partida de 400.000 euros en el pressupost de l'any que ve per posar al dia la climatització de l'equipament.

A Roca Umbert, el ministre ha visitat l'espai expositiu de la Tèrmica i altres dependències de l'antiga fàbrica tèxtil, com la nau Dents de Serra i el Centre Audiovisual, avui "referent local, comarcal i nacional en matèria de la imatge i la creació artística", deia l'alcaldessa. Per finançar projectes culturals als dos àmbits, l'Ajuntament estudiarà les possibles línies d'ajuts d'altres administracions a les quals pot acollir-se.

Edicions locals