Aragonès: 'Després de massa anys d'un govern monocolor, cal el nou impuls que liderarà Maynou'

El president de la Generalitat i el conseller de Salut –exregidor de la ciutat– han donat suport a la candidata d'ERC a l'Alcaldia de Granollers

Política

Núria Maynou, Pere Aragonès i Manel Balcells, al carrer Corró, camí de la Sala Tarafa
Núria Maynou, Pere Aragonès i Manel Balcells, al carrer Corró, camí de la Sala Tarafa | Xavier Solanas

"Després de massa anys d'un govern monocolor, a Granollers li cal el nou impuls que liderarà Núria Maynou", deia el president de la Generalitat, Pere Aragonès, divendres a la Sala Tarafa, en l'acte de presentació oficial de la candidata d'ERC als comicis municipals del maig vinent. El president català lloava, no només Maynou, "que té la ciutat al cap, projecte i idees concretes" –deia–, sinó també el potencial de Granollers, que "té tots els actius per exercir lideratge comarcal i de país, amb empenta econòmica i associativa".

Aragonès considerava que, malgrat això, ara "hi ha una inèrcia que porta a l'anar fent" i insistia: "Si hi segueixen els de sempre, passarà el de sempre". Projectant Maynou com a futura alcaldessa, el president de la Generalitat li assegurava que tindria "el govern al teu costat, amb polítiques d'impuls en la transició energètica i de reindustrialització amb nous sectors de qualitat".

Així responia als cinc eixos d'un "nou Granollers que doni resposta als reptes pendents", deia la candidata. Núria Maynou plantejava, doncs, una ciutat connectada, que treballi per la transició ecològica, una ciutat amb talent, amb impuls i cuidadora. Seguidament, desgranava algunes de les propostes d'ERC vinculades a aquestes cinc fites, com un tramvia urbà que connecti els polígons de Granollers, Canovelles, les Franqueses i Montmeló, així com el parc central que proposa ja des de l'anterior mandat amb el trasllat de l'estació d'autobusos i la unió del parc Torras Villà i la plaça Barangé "en un Granollers que li sobra el gris i li falta verd". En l'àmbit de la connectivitat, Maynou criticava el govern socialista "que ha fet tres reformes al carrer Girona i avinguda Sant Esteve, que no tenen connexió entre elles", i recordava que "el repte de la bicicleta" està pendent.

ERC també proposa convertir Roca Umbert en un districte cultural, una casa de la música i impulsar "un oci respectuós a la ciutat però també estratègies singulars" per ampliar l'oferta. En l'àmbit econòmic, Maynou considerava que el sector logístic "s'està fent molt present, i és un àmbit que necessita molt terreny, però aporta poca ocupació", de manera que apostava per "una indústria amb valor afegit". La candidata recordava també "un repte important en l'àmbit sanitari: l'Hospital necessita una nova eina de gestió, que ha de ser un consorci públic".

Per tot plegat, assegurava que "cal un nou govern per Granollers, una nova alcaldessa, i jo vull ser la nova alcaldessa d'aquesta ciutat", concloïa. En aquest sentit, el conseller de Salut i exregidor granollerí, Manel Balcells, n'elogiava les qualitats: "la Núria és una dona jove, mare de quatre fills, valenta, honesta i coneixedora de la ciutat, que s'ha merescut el respecte de tothom per la seva feina incansable".

La resposta als xiulets

A les portes de la Sala Tarafa s'hi havien aplegat una vintena de persones amb pancartes de l'ANC i xiulets, cridant consignes com "No us tornarem a votar" i "Fora la taula de diàleg". Així, el president Aragonès va ser rebut a crits de "botifler", contrarestats pels de "president" dels simpatitzants d'ERC.

Ja dins la sala, amb els xiulets de fons, Manel Balcells recordava quan el 1995 ell i Quico Sala es convertien en els primers regidors republicans a l'Ajuntament de Granollers després de la recuperació de la democràcia. "Érem dos regidors independentistes quan aquesta colla d'aquí fora encara no havien despertat. Aquests que van estar pactant anys amb la dreta espanyola ara ens volen donar lliçons d'independentisme", lamentava qui va encapçalar la llista d'ERC a Granollers fins al 2003. Amb un to més conciliador i parafrasejant el president Aragonès, Maynou afegia: "Vull ser alcaldessa del Granollers sencer; fins i tot dels que criden aquí fora".

 

Edicions locals