En Comú Podem cerca la participació de ciutadania i entitats en l'elaboració del programa electoral

La coalició va organitzar un acte a l'Anònims, en què la candidata granollerina Patrícia Segura va exposar el reptes de cara a 2023

Política

En Comú Podem cerca la participació de ciutadania i entitats en l'elaboració del programa electoral
En Comú Podem cerca la participació de ciutadania i entitats en l'elaboració del programa electoral | Granollers En Comú Podem

Granollers en Comú Podem aplegava, divendres al restaurant llibreria Anònims, prop d'una cinquantena de persones per exposar la metodologia que la coalició vol emprar per elaborar el programa electoral per a les municipals del 28 de maig vinent. Kevin Hernández i Sílvia Giné van explicar que es faran convocatòria d'entitat i ciutadania presencials, així com es recolliran les idees i inquietuds dels participants a través del web, amb un formulari de contacte, fòrums, blocs i xarxes socials.

"Des de Granollers En Comú Podem consideren una nova forma de treball aquest procés participatiu d'escolta, fonamentat en el debat ciutadà obert, en totes les matèries que són competència de l'administració local", deien Hernández i Giné.

D'altra banda, les responsables d'organització d'ambdues formacions, Maria Pozuelo de Podem Catalunya, com Agnès Petit de Catalunya en Comú, van destacar en el marc de l’acte, els acords marcs assolits a escala autonòmica, primer, i en més de 150 municipis, més tard, per confluir. "Es continua treballant per incorporar-ne molts més, que sumin a un projecte transformador de ciutat, ecologista, feminista de la coalició, sempre cuidant totes aquelles polítiques que fan viure millor i més dignament el dia a dia de la ciutadania", asseguraven.

L'acte el va tancar la candidata a l'Alcaldia, Patrícia Segura Ruiz, que va repassar els reptes per al 2023: "la necessitat de canviar l'actual model de ciutat, així com aconseguir frenar els processos de privatització, precarització i segregació que s'estan produint". Segura també va abordar la necessitat de defensar el comerç i la indústria local, el foment dels productes de proximitat, de capgirar la situació actual dels barris revitalitzant-los, de la lluita pel canvi climàtic, la sostenibilitat, el medi ambient, així com la necessitat d’ampliar el verd i la terra a l'espai públic de Granollers. La candidata va parlar també dels reptes d'assolir una transició verda, i que aquest nou model de ciutat estigui basat en una economia social i solidària, afavorint l'ús d'energies renovables, practicant l'urbanisme ecològic i l'economia social, “on l'equitat no siguin un eslògan, sinó una pràctica quotidiana”.

Edicions locals