Joan Liaño canta els èxits de Mecano a ‘Cruz de navajas’, un espectacle de gran format que combina el concert amb l’experiència audiovisual

El musical, estrenat ahir, es podrà veure a las Arenas de Barcelona fins al gener

Cultura

Joan Liaño i Clara Sánchez (Scorpio), divendres a la nit al camerino de les Arenas
Joan Liaño i Clara Sánchez (Scorpio), divendres a la nit al camerino de les Arenas

Joan Liaño, exconcursant del talent show Eufòria de TV3, continua dalt dels escenaris. Aquests dies se’l pot veure formant part de l’elenc de Cruz de navajas, el último Mecano, un nou concepte de musical, estrenat ahir divendres, que recrea el cançoner de Mecano, l’emblemàtic grup de pop espanyol dels 80, dissolt ara fa 30 anys.

El granollerí és un dels nou cantants que interpreten les 37 cançons de l’espectacle. Set d’aquests vocalistes van ser escollits el 2000, en un càsting al qual si van presentar més de 2.000 candidats. Per a les funcions a Barcelona s’hi han incorporat Liaño i la barcelonina Clara Sánchez, també concursant a Eufòria amb el nom artístic de Scorpio. De fet, el concurs de TV3 ha estat la carta de presentació de cara als productors del muntatge. “Ens van veure al programa, els va agradar el que fèiem i ens van dir que buscaven gent nova per a les representacions a Barcelona”, explica Sánchez. “A Barcelona s’incorporen dos cantants —la Clara i jo— i dos ballarins més, perquè aquí l’escenari triplica les seves dimensions”, afegeix Liaño. 

Actualment, tots dos s’estan formant a l’escola d’arts escèniques Aules de Barcelona. Abans i després de l’estrena de divendres van estar compartint vídeos i fotografies a les seves respectives xarxes socials. A més, dissabte vinent (12 h) Liaño i una desena de companys del talent show estaran presentant el llibre Eufòria. Perseguim un somni a l’FNAC Triangle de Barcelona, en una trobada amb els fans amb inscripció prèvia.

L’espectacle de gran format que ha recalat a Barcelona en el marc d’una gira estatal —ja ha estat vist per més de 150.000 persones—, també ha estat notícia pel muntatge logístic i tecnològic que ha requerit. Per ubicar-lo, s’ha construït un teatre sencer a l’interior de la cúpula de l’antiga plaça de toros de les Arenas, ara reconvertida en un centre comercial, amb un escenari de 30 metres i una platea amb capacitat per a 1.300 espectadors.

Els promotors de la iniciativa indiquen que Cruz de navajas suposa “la creació d'un nou gènere dins de l'espectacle musical. Un format audiovisual on s'escolten i es recreen més de 30 cançons de Mecano, interpretades amb originals posades en escena gràcies a una avançada escenografia de 100 m² de pantalles led”.

El musical s’ha programat fins al 8 de gener de 2023, amb possibilitats de ser prorrogat si l’èxit acompanya.

Edicions locals