El Movember Bike Day aplega uns 250 ciclistes solidaris

La marxa, organitzada pel col·lectiu Mobro.cat, té l'objectiu de sensibilitzar i recaptar diners per la lluita contra les malalties masculines

Societat

Un grup de participants a la marxa ciclista solidària
Un grup de participants a la marxa ciclista solidària

El col·lectiu Mobro.cat va organitzar diumenge la marxa ciclista solidària Movember Bike Day, una sortida popular no competitiva que s'afegeix a les activitats solidàries del moviment Movember per recaptar fons i conscienciar els homes de la necessitat de prevenir i detectar a temps malalties com el càncer de pròstata, de testicles i les malalties mentals masculines.

La pedalada va aplegar uns 250 ciclistes, que van poder escollir entre un traçat de 40 km –amb un desnivell acumulat de 800 metres– i un altre de 60 –amb un desnivell de 1.100 metres– per pistes de terra, pistes rurals asfaltades i camins del Vallès Oriental. La sortida i l'arribada es va fer des de l'Escola de Ciclisme de les Franqueses, al pla de Llerona.

D'altra banda, l'organització també va preparar una versió més senzilla, de 16 km, per poder fer en família. A l'arribada es va fer el sorteig de productes oferts per les empreses i entitats col·laboradores, com botigues de ciclisme de Granollers i les Franqueses i la Unió Ciclista Les Franqueses.

Sopar de bigotis

Entre les activitats que organitza Mobro.cat per recaptar fons, aquest dijous hi ha una nova edició del conegut com a sopar de bigotis, una trobada informal benèfica per a la mateixa causa que se celebrarà al Casino a partir de les 21 h. El sopar té un preu de 25 euros –15 per al sopar i 10 de donatiu–. En l'última edició del sopar van assistir-hi unes 80 persones i es van recaptar uns 800 euros. Les inscripcions continuen obertes al web Mobro.cat.

Per donar visibilitat a la campanya, fa uns dies el primer equip del BMG es va afaitar les barbes i es va deixar només el bigoti, símbol de la campanya, i el 6 de novembre es va celebrar el Movember Run Festival, un entrenament corrents pel voltants de Granollers. Tots els beneficis de la marxa ciclista solidària, del Movember Run Festival i del sopar de bigotis es destinaran íntegrament a la Fundació Movember.

Edicions locals