Ada Parellada publica un receptari sobre la cuina de cullera

'Sopes', de l'editorial Rosa dels Vents, es presentarà dimecres a la Fundació El Xiprer

Societat

Ada Parellada publica un receptari sobre la cuina de cullera
Ada Parellada publica un receptari sobre la cuina de cullera | Penguin

La cuinera i restauradora Ada Parellada creu que estem perdent el patrimoni gastronòmic de la sopa. Per aquest motiu, acaba d’afegir un títol més a la seva àmplia bibliografia culinària. Aquest mes ha publicat Sopes (Rosa dels vents), un volum que es presentarà demà, dimecres (19 h), a la Fundació El Xiprer i que recull una cinquantena de receptes familiars i dels millors fogons —algunes recuperades, d’altres inventades o millorades— de brous, escudelles i sopes fredes.

Són receptes de sopes clàssiques, casolanes, tradicionals o regionals, “un homenatge a un plat tradicional que no volem perdre”, segons la cuinera granollerina del restaurant Semproniana, per a qui “sopa és sinònim de llar, és hospitalitat, és fonda”.

Entre totes aquestes, descriu la sopa de la seva infantesa, feta amb avellanes, all, pa i formatge desfets. A casa seva l’anomenaven “sopa de torró” perquè tenia un color que s’assemblava al torró de Xixona.

Edicions locals