El Gran Recapte tindrà 12 punts de recollida d'aliments a la ciutat

A més, les vendes de tiquets d'ajut a comerços de proximitat i al Mercat de Sant Carles van a bon ritme

Societat

El Gran Recapte d'Aliments celebra la 14a edició, en què, després de dos anys d'aturada arran de la Covid, aquest divendres i dissabte recupera la recollida física de productes a supermercats. Concretament, a Granollers i les Franqueses hi haurà 14 punts de recollida per a El Xiprer (9), la parròquia dels franciscans (2), l'Estel del Matí (1) i l'associació Maná (2).

El delegat del Banc d'Aliments al Vallès Oriental, Joan Hidalgo, ha explicat que al conjunt de la comarca hi haurà 84 punts de recollida física amb voluntaris –als supermercats Aldi, Bonpreu-Esclat, BonÀrea, Caprabo, Carrefour, Condis, Sorli-Discau, Covalco i Veritas–, així com altres establiments enguany només permetran donacions monetàries a caixa –Consum, Dia, Lidl i Mercadona–, fins al 6 de desembre. També es pot col·laborar amb el Gran Recapte a través de bizum (al número 33596) i donacions al web granrecapte.com.

A més, es torna a apostar pels establiments de proximitat, en aquesta ocasió a través de tiquets de donacions de 3 euros que es podran adquirir a les botigues de barri o dels mercats, com el de Sant Carles. Aquests tiquets paguen donacions en dipòsit, de manera que les entitats solidàries poden disposar de producte fresc segons les necessitats dels seus beneficiaris. "A més, es fan compres al comerç de proximitat", destaca Hidalgo. En el cas d'El Xiprer, el coordinador del Banc d'Aliments ha explicat que ja ha repartit 205 talonaris –de 25 tiquets cadascun– a botigues que hi col·laboren i que gairebé s'han esgotat. "Aquest matí els hi he portat 15 talonaris més", deia dimecres.

Edicions locals