Fires i mercats, protagonistes de les festes de Nadal

La plaça Barangé serà un espai central, amb un mercat de Nadal reforçat amb lleure i gastronomia

Economia

Les parades d'ornaments de Nadal, obertes des de dijous
Les parades d'ornaments de Nadal, obertes des de dijous

Reactivar el comerç i l'activitat econòmica i de restauració, i ser més atractius tant per als granollerins com per als visitants amb propostes i activitats singulars i de qualitat, són els dos objectius de la programació de Nadal d'enguany a Granollers, unes festes que busquen recuperar el dinamisme d'abans de la pandèmia. "Volem un Nadal singular a Granollers, que a poc a poc sigui un referent de la llum, el color i la creativitat", deia l'alcaldessa, Alba Barnusell, en la presentació de la campanya.

En l'àmbit de fires i mercats, la plaça Barangé tornarà a acollir el mercat de Nadal del 15 de desembre al 5 de gener, de 10 a 20 h, enguany reforçat amb un carrusel d'època i una zona de foodtrucks i d'estada, amb música i animació, oberta d'11 a 20 h. En total hi haurà 23 parades de fusta amb il·luminació, on es podran trobar joies, roba, decoració, joguines i productes d'estètica, entre d'altres. Entre els dijous i els diumenges, a més, hi haurà música i espectacles de petit format.

D'altra banda, aquest dijous arrenca a la Porxada la fira de pessebres i ornaments, oberta de 10 a 20 h fins al 24 de desembre. En aquest cas, també en vuit casetes de fusta, s'hi oferirà tot el que cal per muntar el pessebre, fer cagar el tió i guarnir la casa per aquestes festes. I per complementar-ho, els mateixos dies i en el mateix horari, a la plaça de l'Església hi haurà una parada d'arbres i plantes de Nadal. A més, els dissabtes 3 i 17 de desembre, a les Olles, hi haurà el mercat d'artesans, on mitja dotzena de paradistes oferiran productes exclusius d'alimentació, de proximitat i km 0.

Roca Umbert Market

La principal novetat d'enguany en l'àmbit de fires i mercats serà la celebració, per primer cop, del Roca Umbert Market, artesania i disseny de proximitat, un nou espai de trobada per a dissenyadors, artesans i creatius independents que substitueix el DFactory. La Fàbrica dels Regals. Aquest cop el mercat estarà organitzat per l'Ajuntament en col·laboració amb un dels markets de referència a la comarca, Petits Encants, amb l'objectiu de "retenir el talent de la ciutat i donar oportunitats als nous creadors", deia la regidora de Promoció Econòmica, Gemma Giménez.

Aquest nou mercat, que ara com ara ja té un 50% d'inscrits de la ciutat, estarà obert a la Nau Dents de Serra els dies 16 (de 17 a 21 h) i 17 i 18 de desembre (de 10 a 21 h), i tindrà un espai exterior amb oferta gastronòmica i música en directe. "És moment que la ciutat, la comarca i la seva gent faci una aposta pel consum local i de proximitat, i també per la restauració de qualitat que tenim a Granollers, perquè és la manera de donar suport al nostre teixit econòmic", deia Giménez.

D'altra banda, les associacions de comerciants recuperen enguany algunes de les seves activitats tradicionals, com el tió solidari de Gran Centre o el trenet de Més que Comerç i Del Rec al Roc. L'encesa oficial de llums i el tret de sortida a les activitats nadalenques serà el 2 de desembre a les 17.30 h.

Edicions locals