Àlex Sastre: 'Em sento fort i a punt per governar la ciutat'

Jordi Turull, Xavier Trias i Meritxell Budó van acompanyar el candidat de Junts per Granollers en la seva presentació a la Sala Tarafa

Política

Sastre, Turull, Trias i Budó, dimecres a la Sala Tarafa
Sastre, Turull, Trias i Budó, dimecres a la Sala Tarafa

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull; l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias; i l'exconsellera Meritxell Budó van acompanyar dimecres al vespre el candidat a l'Alcaldia de Granollers, Àlex Sastre, en la seva presentació. La conferència de Sastre duia per títol Governarem Granollers, tota una declaració d'intencions i "la idea més potent que vull transmetre-us avui", deia qui serà candidat per tercera vegada.

Sastre es mostrava convençut que en les pròximes eleccions municipals ja no hi haurà cap majoria absoluta, i definia el moment com "l'oportunitat" de Junts, ja que "en Mayoral, que ara ja no hi és, era un d'aquells alcaldes a qui votava gent de tots els partits". També assegurava que "la tercera és la bona", i apuntava que "com que tinc mentalitat de corredor de fons, no em rendeixo fàcilment".

En aquest sentit, Sastre destacava el seu compromís amb Granollers i la importància de mantenir l'actitud de no rendir-se mai. També valorava el creixement personal i polític que, deia, ha experimentat els darrers anys. "Els últims vuit anys he entrat en l'etapa de la maduresa: m'he casat, ens hem hipotecat, he fet de professor, soc pare de bessons, he sigut alt càrrec del govern de la Generalitat... i he descobert com és d'important tenir un ofici", deia. "I tot plegat ho he fet sent regidor a Granollers, on he conegut molta gent, he après molt i m'he fet una idea molt clara del que cal per a la nostra ciutat".

Sastre deia sentir-se "fort i a punt" per governar Granollers després que l'espai de Junts no ho hagi fet des de finals dels anys 90. "Fa massa temps; haver de mirar-s'ho des de la barrera s'ha acabat. Torna a ser el nostre moment per ser-hi. I compto amb tothom per aprofitar aquesta oportunitat històrica".

Finalment, Sastre va subratllar alguns elements sobre la ciutat, la 21a més poblada de Catalunya. "Això és una gran responsabilitat pel que fa a la vertebració nacional i la cohesió social", deia. També que Junts és la "garantia" que l'independentisme tingui un paper rellevant en les ciutats mitjanes del país, i que Granollers és la capital de la comarca. "Això ens dona oportunitats en l'àmbit econòmic i social, però alhora dona també l'oportunitat de ser el motor d'articulació d'una proposta de Gran Vallès".

Suport de Trias, Turull i Budó

Abans de la intervenció de Sastre, el secretari general de Junts, Jordi Turull, va glossar les virtuts personals i polítiques del candidat i va valorar la seva perseverança en la seva tasca al servei de Granollers. "L'Àlex està preparat i ho ha demostrat a tots els llocs on ha tingut responsabilitats", deia Turull, qui assegurava que "l'objectiu de Junts és fer més fàcil la vida a la gent". I Xavier Trias, que va conversar amb l'exconsellera Meritxell Budó a l'inici de l'acte, també va destacar la "vàlua professional" de Sastre, sobretot després de 16 mesos al govern de la Generalitat com a director general de Joventut.

Edicions locals