La programació de Nadal recupera tots els clàssics anteriors a la pandèmia

Dues instal·lacions artístiques de llum dissenyades per Xevi Bayona, director artístic del Lluèrnia d'Olot, principals novetats

Cultura

Presentació de la programació de Nadal, dimecres a l'Ajuntament
Presentació de la programació de Nadal, dimecres a l'Ajuntament

Més enllà de les fires i mercats que s'organitzen amb motiu de les festes de Nadal, Granollers tornarà a encendre la ciutat de llum, colors, música i màgia amb més d’un centenar d'actes, activitats i propostes preparades per l'Ajuntament d'acord amb associacions veïnals, culturals, comerciants, entitats socials, solidàries i esportives.

Una de les novetats principals serà el reforç de la il·luminació nadalenca amb dues instal·lacions artístiques de llum –a la Porxada i Roca Umbert– dissenyades per Xevi Bayona, director artístic del Lluèrnia d'Olot, que ha comptat amb la participació dels grups de 5è i 6è de primària de les escoles de la ciutat.

Aquestes dues instal·lacions artístiques de llum s'instal·laran enguany a la Porxada –el Magatzem dels Desitjos– i a la Tèrmica de Roca Umbert –Desitjos del Consell d'Infants–, i la idea és que el projecte pugui tenir continuïtat en futures edicions, amb instal·lacions en altres espais. De fet, en algunes places dels barris i també a la Corona hi haurà altres instal·lacions lumíniques de petit format.

L'encesa oficial de llums serà divendres 2 de desembre a les 17.30 h. A partir d'aquest dia estaran encesos cada vespre de 17.30 a 22 h, excepte les vigílies de festius, que s'allargarà fins a les 00 h.

Activitats recuperades

Pel que fa a les activitats, enguany es recuperen totes les propostes que ja s'organitzaven abans de la pandèmia i que els darrers anys havien fet un parèntesi forçat. És el cas del Parc Infantil de Nadal (PIN), que tornarà del 27 al 29 de desembre, o el Caldo de Nadal. També repetiran el Tió Solidari o els Pastorets, així com la Revetlla dels Ignorats, la nit de Cap d'Any, a càrrec de Jovent Ignorat.

També es mantindran les visites dels patges reials a totes les escoles de la ciutat i també als barris, i el Campament Reial de Roca Umbert (3 i 4 de gener), amb tallers i jocs familiars, per al qual es manté la cita prèvia tot i que aquest cop els horaris s'ampliaran per ampliar-ne la capacitat. Finalment, el 5 de gener, la Cavalcada de Reis recuperarà el recorregut tradicional, de Roca Umbert a la Porxada, així com la col·laboració de més de 120 persones d'esplais i entitats i de companyies de teatre de carrer.

Maria Villegas, regidora de Cultura, destacava en la presentació de la programació de Nadal que la voluntat és "generar espais de trobada i per compartir", i l'alcaldessa, Alba Barnusell, afegia que Granollers ha de "guanyar atractivitat, tant per als granollerins com per als possibles visitants". Per això, deia, "volem fer un Nadal singular, amb elements únics i creatius i que incrementin la llum i la màgia de Nadal".

Tota la programació de Nadal de Granollers, tant d'activitats culturals com de fires i mercats, es pot consultar al web granollers.cat/nadal.

Edicions locals