L'Hospital premia el talent i l'excel·lència dels seus professionals

Conchita Wolthers, Salvador Armengol, Mariana Bernet, Antoni Capdevila i l'Associació de Treballadors Jubilats, entre els distingits

Societat

El director general de l'Hospital, Rafel Lledó
El director general de l'Hospital, Rafel Lledó

L’Hospital General de Granollers va celebrar dijous, al Cinema Edison, l’edició d’enguany dels reconeixements anuals als seus professionals. La voluntat és retre homenatge a persones i entitats que han destacat al llarg dels gairebé 100 anys d’història de la institució i que amb la seva tasca i dedicació han contribuït a la formació de l’Hospital que coneixem avui dia.

Aquest reconeixement és el que es coneix com a Fulls d’Història, i distingeix l’excel·lència professional en tres categories. Una, les Pedres de l’Hospital, és un reconeixement pòstum a persones cabdals en els inicis de l’Hospital modern. En aquesta ocasió ha estat distingida Conchita Wolthers (1935-2012), metgessa especialista en anàlisis clíniques.

La segona categoria es coneix com les Medalles d'Or de l’Hospital, que es lliuren a persones que han creat estructura en l’Hospital modern. Enguany han rebut el guardó el doctor Salvador Armengol, metge especialista en medicina intensiva i responsable de la direcció de l’UCI durant 17 anys; la doctora Mariana Bernet, metgessa especialista en anatomia patològica; i Antoni Capdevila, metge especialista en diagnòstic per a la imatge.

Finalment, la darrera categoria són les Mans de l'Hospital, una distinció que es lliura a grups o associacions que han ajudat a tirar endavant l’Hospital. Enguany el reconeixement ha estat per a l'Associació de Treballadors Jubilats de l'Hospital General de Granollers (ATJ-HGG), un col·lectiu fundat el 2016 i que periòdicament fa sortides, dinars o xerrades per no perdre el vincle d’amistat i de relació laboral. Actualment ja hi ha 252 persones inscrites, i segons la presidenta de l’associació, Consol Fuster, “el reconeixement no ha de ser només per als associats, sinó per a tothom qui ha treballat a l’Hospital i ara ja s’ha jubilat”.

El director general de l’Hospital, Rafel Lledó, apuntava que tots els professionals reconeguts comparteixen, entre d’altres, “l’actitud i la voluntat de servei, l’orientació al pacient i l’excel·lència professional”. També l’alcaldessa, Alba Barnusell, assegurava que en l’acte “es respira compromís, passió, vocació i estima, i això és clau per fer de l’Hospital de Granollers un centre de referència”.

Talent reconegut

L’acte també va incloure el lliurament dels Premis Talentum, que valoren el talent dels professionals de la institució, en aquest cas escollits pels seus mateixos companys. Els premiats van ser la metgessa Sulema Natalí Yarleque, directora adjunta del servei de geriatria; Natàlia Bagué, infermera del servei de geriatria; David Delgado, auxiliar del geriàtric Adolfo Montañá; i África Carretero, administrativa de recursos humans d’infermeria.

De manera excepcional, també es van recordar els professionals que es van jubilar els anys 2020 i 2021, una cinquantena, als quals no es va poder acomiadar a causa de la pandèmia. Rosa Dalmases i Carme Tusquellas van fer un parlament en nom de tots els jubilats: “A l’Hospital hem crescut a nivell professional; per a molts de nosaltres també ha estat la nostra segona casa i família, i hi hem creat vincles molt forts. L’Hospital ha estat part de la nostra vida, i ens l’estimem”, deien.

A punt per al centenari

Finalment, l'acte dels Fulls d’Història també va servir per lliurar el premi a la guanyadora del concurs de disseny del logotip del centenari de l'Hospital –Anna Mestres– i per donar el tret de sortida a la celebració dels 100 anys de l’edifici històric, que es commemoraran l’estiu que ve. En aquest sentit, tant Barnusell com Lledó van destacar el moment de canvi i de creixement que viu el centre sanitari, que en pocs mesos s’ampliarà amb tres nous serveis o equipaments: el centre de salut del carrer Girona, l’edifici compacte de l’Hospital i el centre de radioteràpia. “Tots tres entraran en servei coincidint amb el centenari”, destacava Lledó, qui afegia que “treballem per un hospital cada dia més fort i per l’atenció de la gent”.

Edicions locals