Obre el nou ASSIR al Centre de Salut del carrer Girona

El nou emplaçament permetrà ampliar consultes –de 8 a 15– i duplica la superfície

Societat

Una de les noves consultes que obriran dimarts al Centre de Salut del carrer Girona
Una de les noves consultes que obriran dimarts al Centre de Salut del carrer Girona | Salut

El Departament de Salut de la Generalitat obrirà demà un nou servei del Centre de Salut del carrer Girona, que s'inaugurava a l'abril amb l'obertura de Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), ubicat a la planta baixa. Ara arriba el torn de la unitat territorial d’atenció sexual i reproductiva (ASSIR) i de les primeres consultes d’atenció especialitzada.

Així, demà, dimarts, ja estaran operatives les 15 consultes de la nova ASSIR. Amb el trasllat des de les instal·lacions actuals (al CAP Vallès Oriental, al carrer Museu) al nou edifici del carrer Girona la unitat incrementa el nombre de consultes (de 8 a 15) i duplica la superfície (de 400 m2 a 1.000 m2). A banda de les consultes, l’ASSIR comptarà, com fins ara, amb una aula d’educació maternal, zona d’atenció a la ciutadania, magatzems i despatxos.

En aquesta unitat territorial de salut sexual i reproductiva, gestionada per l’Institut Català de la Salut, s’ofereixen serveis d’atenció als joves, consell reproductiu, control i seguiment de l'embaràs, diagnòstic prenatal, interrupció voluntària de l’embaràs, educació maternal, atenció al puerperi, prevenció del càncer de coll uterí i del càncer de mama, atenció a les malalties de transmissió sexual i a la patologia ginecològica, activitat comunitària a persones adultes, educació afectiva i sexual i atenció a la violència vers les dones. La cartera de serveis és la mateixa que s’oferia ara, però en espais més amplis i confortables per a usuaris i professionals.

Primeres consultes per a preoperatoris

D’altra banda, demà també començarà a funcionar al Centre de Salut Granollers la primera consulta d’atenció especialitzada, gestionada per la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers. Es tracta d’una consulta d’anestèsia (mèdica i d’infermeria) per a pacients que s’hagin d’operar a l’Hospital de Granollers. Abans que acabi l’any també està previst que comenci el servei d’urgències oftalmològiques (de 8 a 20 hores) i l’activitat d’atenció ambulatòria del servei d’oftalmologia de l’Hospital, amb 12 consultoris.

Més endavant, es posaran en marxa els quiròfans de cirurgia menor i major ambulatòria, destinats a intervencions que no requereixin ingrés hospitalari, com les cataractes, galindons o hèrnies, entre d’altres. També s’hi traslladarà una base del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). La inversió total del Servei Català de la Salut en aquest projecte és de 15 milions d’euros.

Edicions locals