Granollers podarà 300 arbres en tres setmanes

També s'ampliaran els escocells al carrer Princesa, Alfons IV i Joan Prim

Societat

Avui ha començat la campanya de poda a Granollers
Avui ha començat la campanya de poda a Granollers | Ajuntament de Granollers

L'Ajuntament de Granollers ha començat avui la campanya de poda dels arbres de la ciutat, que és previst que s’allargui tres setmanes i es podin uns 300 exemplars, principalment moreres, oms i acàcies. També començaran els treballs d’ampliació i millora dels escocells, per tal d’afavorir l’oxigenació del terreny i aprofitar al màxim l’aigua de pluja. Inicialment, s’actuarà als carrers Princesa, Alfons IV i Joan Prim, i progressivament s’aniran ampliant els escocells d’altres barris.

La poda dels arbres de ciutat es fa quan és "estrictament necessària i de la manera més respectuosa possible amb les capçades, ja que incideix en la salut dels arbres i en els beneficis que ens aporten", expliquen des del consistori.

Al llarg de l’any, s'esporguen els arbres amb l’objectiu de formar-los quan són petits o bé quan el creixement de les branques interfereix amb les façanes o pot dificultar la visió de senyals de trànsit, semàfors o enllumenat. Aquest tipus de poda respectuosa es fa durant tot l’any, preferiblement quan hi ha fulla sobre branques de poc diàmetre.

Edicions locals