Torna el joc i la diversió al Parc Infantil de Nadal, després de dos anys en blanc

Dissabte a la tarda es començarà a preparar l'ambient amb la rebuda al Pinguai i l'Espingueta

Cultura

El Pinguai i l'Espingueta tornaran a Granollers, després de dos anys de forçada absència
El Pinguai i l'Espingueta tornaran a Granollers, després de dos anys de forçada absència | Arxiu

"A la tercera va la vençuda". És el pensament confiat de Jordi Armadans i el de la quinzena de companys de la Soca que, aquest any sí, esperen fer realitat el Parc Infantil de Nadal. A ells cal sumar-hi més d'un centenar de monitors que asseguraran que tot rutlla amb fluïdesa.

El 2020 el Pingra es va haver de suspendre per la pandèmia, però Armadans reconeix que "l'any passat va ser pitjor. Teníem l'equip fet i tot molt avançat, i a l'octubre es va produir un rebrot de Covid i vam decidir cancel·lar-lo de nou. Enguany la situació és una altra, les normes s'han relaxat i, si no hi ha sorpreses d'última hora, obrirem. Hi ha moltes ganes".

Les famílies que passin pel Palau d'Esports els dies 27, 28 i 29, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, podran triar entre més d'una vintena d'activitats. Es desplegarà la ja tradicional tirolina, el pont de mico i el rocòdrom, muntats per l'Agrupació Excursionista de Granollers; un àmbit de tallers per a totes les edats –com el de maquillatge– i una zona d'inflables. La novetat és una àrea d'esports on la canalla podrà demostrar les seves habilitats amb l'skate o el patí i una àmplia oferta de jocs de taula i d'enginy, en un espai específic dinamitzat per l'associació Jugar x Jugar i la botiga especialitzada Homoludicus Granollers.

"Després de tant temps sense poder-ho fer, esperem que la gent vingui amb molta il·lusió", comenta Armadans. Per l'experiència d'anys anteriors, l'afluència de públic oscil·la entre les 700 a les 1.500 persones per sessió. Aquest any es recupera l'entrada per a les sessions regal, aquelles que es poden aconseguir abans de l'obertura del parc. Estaran disponibles a la llibreria La Gralla i a la botiga de roba Porta, a partir de dissabte.

Des de la Patagònia fins a Granollers

Des del 2019 tampoc se celebrava la festa de la BenPinguda, que enguany tindrà lloc dissabte (18 h) a la plaça Perpinyà i inclourà un berenar gratuït amb xocolata i galetes i un concert i animació amb El Tramvia Blanc. Des de l'organització conviden tothom a assistir-hi i avancen, enigmàtics, que el Pinguai i l'Espingueta "arribaran amb molt de soroll. Vindran des de la plaça de la Corona, pujaran per Anselm Clavé i pel xivarri se sabrà que estan venint".

Edicions locals