Plasticband ultima l'edificació d'una nova 'fàbrica verda' a Font del Ràdium

L'empresa productora de fleixos aspira a tenir una de les plantes més eficients mediambientalment del sud d'Europa

Economia

La nova planta de Plasticband preveu entrar en funcionament al gener
La nova planta de Plasticband preveu entrar en funcionament al gener

Coincidint amb el lliurament dels premis Fet a Catalunya, un guardó que valora la capacitat d'innovació i resiliència del teixit empresarial català i que impulsa l'entitat Nous Empresaris i Emprenedors de Catalunya (NEEC), impulsat pel granollerí Oriol Brutau, l'empresa Plasticband –seu del lliurament dels premis, dimecres– ha presentat la fàbrica verda que està construint a l'interior de la mateixa finca on hi ha les instal·lacions actuals amb l'objectiu d'incrementar la seva capacitat productiva.

Plasticband, dedicada a produir maquinària i consumibles per a l'embalatge, preveu enllestir la nova planta aquest desembre i posar-la en marxa al gener. La nova instal·lació es qualifica de verda per les seves característiques mediambientals: les cobertes permeten recollir el 100% de l'aigua pluvial i utilitzar-la per a la producció, les cisternes i el rec dels jardins. També té plaques solars per abastir la fàbrica durant el dia i té un aparcament soterrani adaptat per cotxes elèctrics, patins i bicicletes.

La nova planta es destinarà a la producció del Fleix Eco 245, fabricat al 100% amb plàstic provinent de l'economia circular i amb una important reducció de la petjada de carboni. També hi haurà una oficina tècnica per al disseny de maquinària per a embalatge sostenible i amb tecnologia 4.0 i una àrea d'enginyeria.

Dins el nou espai, Plasticband incorporarà un taller de 300 metres quadrats per al servei postvenda. "Podrem duplicar la producció de fleix ecològic, desplegar grans línies d'embalatge i mostrar als clients com serà el seu producte abans que el rebin", diu Jordi Guimet, director general de Plasticband. "Amb aquesta inversió, el nostre objectiu a llarg termini és arribar al zero impacte mediambiental", afegeix.

La fàbrica està dissenyada perquè hi puguin treballar còmodament 100 persones. "Hem fet un estudi d'enginyeria per optimitzar el flux de persones, informació i materials i minimitzar així els malbarataments, i oferir sempre el màxim valor afegit, tant per als nostres treballadors com per als clients", afegeix Guimet, qui apunta que Plasticband aspira a convertir-se en una de les plantes de producció més verdes del sud d'Europa.

Edicions locals