Educació destina prop d'1,4 milions a millorar el confort tèrmic a tres instituts

Es canviaran els elements de la façana que actuen com a aïllants del fred i es renovaran els sistemes de calefacció

Societat

A l'institut Cumella es canviaran els envolants i el sistema de calefacció
A l'institut Cumella es canviaran els envolants i el sistema de calefacció

El Departament d'Educació destinarà 1.393.061 euros a millorar l’eficiència energètica i el confort tèrmic de tres centres educatius de la ciutat, els instituts Antoni Cumella (522.831 euros), el Marta Estrada (302.017 euros) i l'INS Carles Vallbona (568.213 euros). Aquest seguit d’obres es finançaran amb els fons europeus REACT-EU de recuperació econòmica. En el conjunt del Vallès Oriental i Maresme es destinaran més de 12 milions d'euros a escoles i instituts, i 102 milions al conjunt del país.

Les obres que es duran a terme amb aquesta inversió inclouen un seguit d’actuacions amb l’objectiu de fer els edificis escolars més sostenibles, més confortables i més saludables per al professorat i l’alumnat. Així, en els tres edificis de Granollers es canviaran els envolupants, és a dir, els elements de la façana que actuen com a aïllants tant del fred com de la calor i que separen la part interior de la part exterior de l’edifici –s’inclourien la façana, les finestres, les portes o el sostre de l’edifici, entre d’altres-.

Al mateix temps, les obres permetran, al Cumella i al Vallbona i dos centres més del Maresme, substituir calefaccions actuals per d’altres més eficients energèticament, amb menor impacte ambiental i que millorin la confortabilitat dels centres.

Les actuacions en centres formen part del Pla director d’infraestructures educatives i el Pla de confort tèrmic que han posat en marxa el Departament d'Educació.

 

Edicions locals