La nova Superlliga Catalana pren forma

L'Esport Club aspira, com a mínim, a la nova màxima categoria del futbol català

Esports

La nova Superlliga Catalana pren forma
La nova Superlliga Catalana pren forma | FCF

Caldes de Montbui, Granollers, Mollet del Vallès

Les lligues territorials de la Federació Catalana de Futbol tindran una nova màxima categoria amb la Superlliga Catalana, que se situarà entre la Tercera Federació i la Primera Catalana. L'ens federatiu va mantenir aquesta setmana una reunió amb una representació dels clubs de la Primera Catalana per explicar els detalls i funcionament de la nova categoria. D'entre els clubs aspirants vallesans a pujar a la nova divisió, hi ha l'Esport Club Granollers, el CF Mollet UE i el CF Caldes. 

Durant la trobada es va assenyalar que els tres campions de la Primera Catalana ascendiran a la finalització d’aquest curs 2022-2023 a la Tercera Federació. Al seu torn, pujaran a la nova Superlliga del segon al cinquè classificat de cadascun dels tres grups de la Primera Catalana. També hi accedirà el guanyador de l’eliminatòria d’ascens que disputaran els dos sisens classificats amb millor coeficient, dels tres grups de la Primera Catalana. Tal com estableix el pla de competició, cal tenir en compte que els ascensos es podran veure reduïts, en funció de l’afectació dels descensos no compensats d’equips catalans procedents de categories estatals. Completaran la categoria els equips que baixin de la Tercera Federació.

La Superlliga Catalana estarà formada per un grup únic de 16 equips, que comprendrà l’àmbit de tot el territori català. L’objectiu que persegueix l’FCF amb la creació de la Superlliga "és tenir equips amb una major preparació per l’ascens a la Tercera Federació. Aquest nou esglaó pretén reduir la diferència per arribar a la competició d’àmbit estatal, amb un major atractiu per la recerca de patrocinadors, interessats en l’aposta per la nova categoria d’elit del futbol territorial català", informa la FCF en un comunicat. 

Subvencions per participació, quilometratge i punts

Durant la trobada, el director general de l'FCF, José Miguel Calle, va presentar el pla econòmic de la nova Superlliga Catalana, amb un ajut directe per temporada d’un valor mitjà de 15.000 euros per equip. D’aquesta manera, hi haurà una partida fixa d’11.500 euros per equip, per la participació a la categoria. Alhora, la part variable de la subvenció comprendrà bonificacions per desplaçaments –0,50 euros per quilòmetre recorregut–, i també per punts sumats –50 euros per cada punt obtingut a la classificació–.

Edicions locals