El premi Fet a Catalunya guardona una empresa de soldadura microelectrònica

Un dels accèssits concedits per NEEC va ser per a la firma granollerina IAIOS en la modalitat de producte fet 100% a Catalunya

Economia

Els guardons es van lliurar dimecres a la seu de la fàbrica Plasticband, a Granollers
Els guardons es van lliurar dimecres a la seu de la fàbrica Plasticband, a Granollers

La seu de l'empresa Plasticband, al polígon Font del Ràdium, va acollir dimecres el lliurament del premi Fet a Catalunya, convocat per NEEC (Nous Emprenedors i Empresaris de Catalunya), que va recaure en l'start-up TheKer. Aquesta firma d'enginyeria ha desenvolupat una tecnologia pròpia centrada en robòtica, intel·ligència artificial i visió per computador aplicades a la soldadura.

TheKer ha creat una tecnologia de soldadura i de-soldadura microelectrònica avançada que fomenta l'economia circular. L'aplicació que ha desenvolupat resol la necessitat de soldar de manera eficient diferents components electrònics i la problemàtica del residu electrònic, ja que reutilitza i recicla components electrònics. També ha desenvolupat un robot de soldadura microelectrònica de components en què es pot inserir qualsevol classe de circuit detectat per un sistema d'intel·ligència artificial i visió per computador.

D'altra banda, l'acte també va reconèixer les quatre empreses finalistes i va concedir dos accèssits per reconèixer l'empresa industrial catalana. Les finalistes van ser Flick3d, Artea, Adan i Showee, i els accèssits van ser per a la firma granollerina IAIOS (en la modalitat de producte fet 100% a Catalunya) i NicePack (com a producte efectivament acabat a Catalunya).

L'entitat NEEC, promotora del premi Fet a Catalunya –valorat en 6.000 euros–, busca empoderar les persones "amb idees, talent, il·lusió i visió" perquè esdevinguin emprenedores, però també potenciar i acompanyar els projectes d'emprenedoria per consolidar el teixit de micro, petites i mitjanes empreses. El premi, per la seva banda, busca distingir els projectes empresarials que, des de la recerca de l'excel·lència, aporten qualitat i valor afegit als productes desenvolupats a Catalunya.

Edicions locals