Alumnes de 4t d'ESO de l'institut Cumella publiquen un llibre amb 12 relats

'El so del delicte', que recull 12 relats basats en diverses tipologies de delicte, es presentarà dimecres a l'Anònims

Societat

Aminata Kamassokho, Aina Altimira, Jan Jiménez i Cèlia Amaya, alguns dels redactors del llibre
Aminata Kamassokho, Aina Altimira, Jan Jiménez i Cèlia Amaya, alguns dels redactors del llibre

Una trentena d'alumnes de 4t d'ESO de l'institut Antoni Cumella, amb el suport dels professors Francesc Butjosa i Raquel Terraza, participen aquest curs en el projecte Recerca, Creació i Servei (RCS), en què es proposen diversos reptes per treballar en grup aspectes comunicatius, socials i matemàtics.

En l'àmbit comunicatiu, i sota la tutela de l'escola d'escriptura Laboratori de Lletres de Barcelona, un dels reptes és escriure, editar i publicar un llibre, una activitat per tal que l'alumnat treballi en equip, acordi idees diferents i expliqui una història. Per fer-ho, s'organitzen grups de dues o tres persones i cadascun escriu el seu propi relat.

El fil conductor són els delictes, de manera que cada conte fa referència a una tipologia de delicte, com els segrestos, els crims o els robatoris. "Hi ha una única temàtica per tots els contes, però tots són molt diferents i originals", diu Cèlia Amaya, una de les redactores.

A més, el títol de cada conte correspon a una cançó, de manera que tots estan units per una playlist musical. El procés de creació també implica dissenyar la coberta i preparar la publicació del llibre, la promoció i la venda. El resultat, que porta per títol El so del delicte, es presentarà dimecres 14 de desembre (18 h) al restaurant llibreria Anònims.

Aquest és el segon any que l'alumnat de 4t d'ESO del Cumella resol aquest repte. L'any passat també van publicar un llibre, amb el títol Un anell. Una història, que abordava temes socials com la mutilació genital femenina, la prostitució, l'homofòbia, l'assetjament escolar o el matrimoni infantil, entre d'altres.

Edicions locals