Santiago Catrofe agafa la mida al Cros Internacional

L'atleta uruguaià s'imposa a la 56a edició i en categoria femenina guanya Cavaline Nahimana, de Burundi

Esports

Santiago Catrofe agafa la mida al Cros Internacional
Santiago Catrofe agafa la mida al Cros Internacional | Toni Torrillas / SomGranollers

Santiago Catrofe, del Playas Castellón, té la mida agafada al Cros Internacional de Catalunya Ciutat de Granollers i diumenge va alçar els braços de campió per segon cop seguit. El corredor uruguaià, establert a Catalunya, és el primer atleta masculí que aconsegueix guanyar per segon cop seguit el cros granollerí des que el 1995 ho fes l'etiòpic Ayele Mezgebu.  De fet, en 56 edicions tan sols cinc homes han pogut dominar dos anys seguits el cros internacional. En categoria femenina, la guanyadora va ser l’atleta de Burundi, Cavaline Nahimana. 

La pista d'atletisme va acollir l'inici i final del recorregut, que comptava amb una vuitantena d'atletes internacionals. El cros vallesà del Club Atlètic Granollers, únic internacional de Catalunya, està dins el calendari de la federació espanyola i és puntuable pel GP català de cros. Entre totes les categories van participar prop d'un miler d'atletes. 

Catrofe va fer bons els pronòstics i va guanyar amb un temps de 29 minuts i 48 segons. L'atleta va repetir l'èxit de l'any passat i, fins i tot, té al seu palmarès el triomf de la cursa popular El Tast de la Mitja, que es va disputar fa tan sols uns mesos entre Canovelles i Les Franqueses. D'entre els rivals de l'edició d'enguany, hi havia el català Ilias Fifa, de l'AA Catalunya, que buscava el tercer triomf després de guanyar els anys 2012 i 2014. Fifa va quedar segon amb un temps de 30 minuts i 3 segons, seguit de Celestin Ndikuma, de Burundi. 

La prova sènior femenina va estar dominada per l’atleta de Burundi, Cavaline Nahimana, que va imposar-se amb un temps de 28 minuts i 9 segons, amb un marge de 19 segons amb la segona, Nancy Kerubo. En tercer lloc ha quedat Maria Ureña, del Cárnicas Serrano, amb 28 minuts i 55 segons. 

Edicions locals