Arrenquen els actes que invoquen l'esperit nadalenc

Els patges Gregori i Picarol i la patgessa Llum van encetar la programació nadalenca divendres, i dimecres començaran a visitar les escoles

Cultura

Divendres a la Porxada els patges Gregori i Picarol i la patgessa Llum van encendre la il·luminació de Nadal
Divendres a la Porxada els patges Gregori i Picarol i la patgessa Llum van encendre la il·luminació de Nadal | Toni Torrillas

Un espectacle a la Porxada amb els patges Gregori i Picarol i la patgessa Llum va servir divendres per encendre la il·luminació nadalenca a la ciutat i per obrir un ampli programa d'activitats.

Divendres (18 h), el Centre Cívic Nord, al barri de l'Hostal, proposarà una activitat al voltant d'una de les menges més agraïdes i reparadores durant aquestes dates: el caldo de Nadal.

Dissabte (9.30 h) Abacus rebrà la visita d'un ajudant molt popular i relacionat amb el món del còmic. Per descobrir-lo, caldrà visitar aquest establiment, on també es farà un taller de treballs manuals, aquest cop per fer postals de Nadal (12 h). I encara més postals. El mateix dissabte (17 h) la Biblioteca Roca Umbert dedica el seu Lab digital a un taller per crear nadales originals i creatives amb un circuit elèctric integrat. Això permet, per exemple, que puguin il·luminar-se amb un llum led. Aquest taller gratuït està adreçat a infants de 8 a 12 anys.

Finalment, a partir de dimecres els Gregorins i les Gregorines començaran a escampar la pols màgica entre els infants. Aquest dia els patges reials inicien les visites a les escoles de la ciutat, que continuaran el dijous 15 i el divendres 16.

En paral·lel a les cites puntuals, aquests dies també hi ha altres propostes nadalenques de llarga durada que ja estan en marxa. Fins al 6 de gener la Porxada del segle XVI s'ha transformat en el Magatzem dels Desitjos, un espai màgic on el patge Gregori guarda tots els missatges i les il·lusions perquè es facin durant aquestes festes. Això ha estat possible gràcies a la intervenció de l'arquitecte i artista visual olotí Xevi Bayona.

Fins al mateix dia Roca Umbert acull la Fàbrica dels Desitjos, una instal·lació artística situada on s'observa la transformació dels desitjos del Consell dels Infants en missatges que il·luminen la ciutat. I una visita a l'Ajuntament permet admirar el pessebre institucional, enguany dedicat a la Tela.

'Obre la porta a la imaginació'

Aquest és el leitmotiv de la campanya nadalenca de la cooperativa de llibreries i papereries Abacus, que gira al voltant d'un objecte: una clau màgica. Els dissabtes 10 i 17 la Forjadora de Claus arriba a l'establiment Abacus de Granollers, on
dinamitzarà tallers per dissenyar claus úniques i especials.

A la botiga s'ha instal·lat una bústia on els infants podran dipositar la clau feta per ells mateixos. En fer-ho, rebran un missatge personalitzat del tió, els Reis de l'Orient, el Pare Noel, els elfs o, fins i tot, el Grinch. D'entre totes les claus entregades, Abacus escollirà per sorteig la seva Clau Mestra, que permetrà a l'infant que l'ha creat rebre un regal triat per ell a la botiga. Més informació al web.

A més, durant aquestes festes diversos voluntaris embolicaran regals a la botiga a partir d'un donatiu que es destinarà íntegrament a l'ONG Open Arms.

Edicions locals