Arrenquen les activitats solidàries amb La Marató de TV3

Dilluns hi va haver una jornada de tallers i activitats a la plaça de l'Església a càrrec de centres educatius de la ciutat

Societat

Taller de perruqueria per La Marató  I  Foto: Parc Estudi
Taller de perruqueria per La Marató I Foto: Parc Estudi

El centre de formació Parc Estudi va organitzar dilluns, a la plaça de l'Església, un acte benèfic amb La Marató de TV3, enguany dedicada a la salut cardiovascular. Amb el títol L'educació batega per la Marató, la jornada va comptar amb la participació de centres educatius de totes les branques, des d'educació infantil, primària i secundària fins a centres d'extraescolars dedicats a la música, el teatre i l'hostaleria, entre d'altres.

Entre tots van conformar una jornada plena de tallers, exhibicions i activitats. També dilluns, a la plaça Perpinyà, el Col·legi l'Estel va celebrar l'Estelmarató, la cursa solidària de l'alumnat des de l'escola fins al centre de la ciutat i que va finalitzar amb una sessió de zumba. Diumenge, els grups de la Coral Art-9 van fer el seu tradicional concert de Nadal solidari amb La Marató, i l'Associació d'Intercanvis Socials Culturals de les Franqueses va fer dissabte un concert coral a Bellavista en què va recaptar 300 euros.

Les activitats solidàries amb La Marató continuen aquest cap de setmana. Per exemple, amb el tió solidari de la Federació d'Associacions de Veïns de Granollers, que es podrà fer cagar dissabte de 17 a 20 h a la plaça Perpinyà, i on també hi haurà treballs manuals, berenar i animació musical.

Diumenge, el Circuit de Barcelona-Catalunya obrirà el traçat a tothom i oferirà la possibilitat de rodar amb vehicle particular per la pista per un preu de 25 euros, en les conegudes com a Voltes Solidàries. Cada tanda inclou dues voltes al traçat guiades per un cotxe de seguretat a una velocitat mitjana de 50 km/h. A més, l'equipament també oferirà visites solidàries a les 10, les 12 i les 15 h.

A partir de dilluns, i fins dissabte 17 de desembre, les biblioteques Can Pedrals i Roca Umbert posaran a la venda llibres usats aportats pels usuaris, amb una parada dijous a la Porxada coincidint amb el mercat setmanal. I dimecres (19 h), la FEES organitza una xerrada al CEMAV sobre la bona salut cardiovascular amb un facultatiu de cardiologia de l'Hospital de Sant Pau.

El gruix d'activitats solidàries amb La Marató, però, se celebraran el cap de setmana del 16, 17 i 18 de desembre.

Edicions locals