Junts reclama autonomia local a l'hora de decidir el model de governança de l'Hospital

El portaveu de Junts per Granollers, Àlex Sastre, ha criticat la voluntat del conseller de Salut, Manel Balcells, d'intervenir en aquesta decisió

Política

El portaveu de Junts per Granollers, Àlex Sastre
El portaveu de Junts per Granollers, Àlex Sastre

El candidat de Junts a l’alcaldia de Granollers, Àlex Sastre, ha criticat la voluntat de la Generalitat, avançada pel conseller Balcells durant la seva visita a la ciutat divendres, d’intervenir en la decisió del futur model de governança de l’Hospital de Granollers i del patronat de la Fundació Hospital-Asil. En aquest sentit, ha reclamat autonomia local en la decisió del futur model de governança del centre sanitari.

Sastre ha recordat que Junts va ser pioner a l’hora de posar sobre la taula la necessitat de reformar el patronat de l’Hospital General de Granollers i de canviar, per tant, el model de governança del centre sanitari, que “hauria de ser més professionalitzada”. “Junts ja vam expressar aquesta proposta fa temps, però aleshores l’equip de govern no va mostrar cap voluntat de canvi”, diu el portaveu del grup municipal.

Divendres, el conseller de Salut, el granollerí Manel Balcells, va reclamar també un canvi de governança de la Fundació Hospital Asil en la seva visita a Granollers. Davant d’això, Junts ha indicat que és la ciutat qui ha de dur a terme aquesta reflexió, amb la participació dels agents socials i polítics, i reclama a l’alcaldessa que “reaccioni” i “lideri” aquest debat. “L’Hospital de Granollers és un centre d’arrel municipal; per tant, ha de ser la ciutat qui decideixi el seu model de governança”, diu Sastre, qui apunta que “la reforma del patronat és un tema sensible i inajornable”. “Des de Junts reclamem autonomia en aquesta decisió i no acceptem cap ingerència de ningú que vingui a dir-nos quin model de governança ha de tenir aquesta infraestructura sanitària”.

Finalment, Sastre també ha demanat “discreció” i “rigor” al conseller Balcells. “Aprofitar una visita a l’Hospital per llançar una proclama com aquesta sona més a la voluntat de generar soroll que no pas de fer les coses amb rigor i serenor”, diu Sastre, qui ha posat en valor la manera de fer i els valors del conseller Argimon en aspectes com aquest.

Porta a porta

Sastre ho ha afirmat en la presentació de la precampanya electoral de cara a les municipals del maig. El grup iniciarà després de festes un procés de contacte amb entitats i persones significades del món econòmic i social de la ciutat per posar-nos a disposició i per confeccionar el programa electoral. “També farem un porta a porta, a títol més individual, per enriquir de manera participada el projecte que tenim per a Granollers”, diu Sastre, qui afegeix que “tenim ganes de governar aquesta ciutat, creiem que la governarem a partir del juny i per això ens posem a disposició de tothom”.

Edicions locals