L'Ajuntament assumeix el cost total de les obres a les piscines i escurça la concessió
El ple va aprovar un nou conveni amb el CNG, que segons el govern local, obre portes a estudiar un model de gestió de cara al 2025
Nou capítol en els problemes econòmics del CNG, concessionari de la gestió de les piscines municipals –des de l'estiu intervingut parcialment per l'Ajuntament–.
El ple de dimarts deixava sense efecte el conveni que les dues parts havien signat el novembre de 2020 per executar les obres de reforma dels vasos 1 i 2 –les conegudes com a antigues piscines cobertes, construïdes el 1972–, i que fixava un cofinançament, en què l'Ajuntament assumia 4 milions de cost i el club, 615.000 euros. Des de llavors, les conseqüències de l'augment de costos de les matèries primeres arrossegava la constructora Abolafio, que havia guanyat el concurs per executar els treballs, a haver de presentar concurs de creditors i deixava l'obra sense fer –només es van començar els treballs d'enderroc–. A això, s'hi ha acumulat la crisi econòmica del CNG, que comportava el tall del subministrament de gas durant un mes, i la intervenció de l'Ajuntament en les negociacions amb l'empresa a qui es debien les factures, així com el pagament municipal de bona part del deute del club.
Ara s'ha aprovat un nou conveni per a la reforma de les antigues piscines segons el qual –i tenint en compte la situació econòmica del club–, l'Ajuntament de Granollers assumirà tot el cost de l'obra, que ja està licitada, i que s'ha incrementat en gairebé 2 milions d'euros, amb un pressupost de 5.997.818 euros. Aquest conveni i altres actuacions –com partides al pressupost municipal per cobrir els deutes del club, així com despeses de manteniment de les instal·lacions que l'Ajuntament ha d'assumir segons el contracte de concessió– tenen la voluntat, deia el regidor d'Esports, Álvaro Ferrer, "de solucionar els errors i oferir el servei públic".
Ferrer explicava que en aquest conveni, a canvi del compromís municipal d'assumir l'obra, es canvien les condicions de la concessió de la gestió al CNG, que finalitzarà 9 mesos desrés de l'última certificació de les obres. "Estem parlant d'un inici per anar cap a un horitzó: una nova concessió el 2025", deia Ferrer. En aquest sentit, l'alcaldessa, Alba Barnusell, insistia que el nou conveni posa les bases perquè el govern que surti de les eleccions del maig triï el model de concessió futur. Barnusell reconeixia que la situació és "delicada, perquè són unes instal·lacions públiques gestionades per un club històric de la ciutat", mentre que el portaveu socialista, Jordi Terrades, assegurava que l'auditoria que s'ha realitzat sobre la gestió de les instal·lacions "servirà per ajustar el model de concessió".
El nou conveni s'aprovava amb els vots a favor de tots els grups municipals, excepte l'abstenció de Primàries, que acusava el govern "de la majoria absoluta d'instal·lar-se en una mena de desídia i semenfotisme en alguns temes de la gestió municipal", deia Joan Ricart. La portaveu d'ERC, Núria Maynou, també acusava el govern d'haver deixat "el CNG a la seva sort des de fa molts anys, tot i que l'Ajuntament és el responsable final de les instal·lacions". Tant Maynou com el portaveu de Junts, Àlex Sastre, trobaven la inversió necessària, així com la intervenció de l'Ajuntament en la gestió de l'equipament. "Però ens continua preocupant la situació econòmica del club, i com serà la propera concessió, perquè el CNG tindrà molt difícil seguir plantejant una proposta per ser-ne el gestor", deia Sastre, amoïnat, no només pel funcionament de l'equipament públic, sinó també per la supervivència d'un club històric a la ciutat.