Valents presentarà llista a Granollers encapçalada per Ramón Mora

El candidat va ser regidor del PP a l'Ajuntament entre 1995 i 1999, quan va deixar el partit

Política

Ramón Mora, al mig, entre Vilasante i Jean Castel
Ramón Mora, al mig, entre Vilasante i Jean Castel | Xavier Solanas

Montse Eras

Valents, el partit lliberal i constitucionalista fundat per Manel Valls, tindrà candidatura a les properes eleccions del 28 de maig a Granollers. L'encapçalarà Ramón Mora, qui va ser regidor del PP a l'Ajuntament de la ciutat entre 1995 i 1999 en el grup municipal liderat pel seu pare Paco Mora. Després d'aquell pas pel consistori, Ramón Mora va deixar la política activa i es va centrar en la seva carrera empresarial.

Ara ha decidit tornar a l'escena municipal. "No m'agrada la política de Barcelona i Madrid, però sí la del poble; poder tocar pressupost de veritat i fer que els veïns manin", explicava en la seva presentació, dimecres, a un local del carrer Santa Anna, acompanyat del secretari de Comunicació de Valents, Joan López Alegre –exdiputat del PP i habitual de les tertúlies–, i del secretari d'Organització, Jean Castel –exdiputat de Cs–, així com del coordinador del partit al Vallès Oriental i candidat a la Roca, César Alcalá.

Mora assegura, precisament, que la diferència de Valents amb Cs i PP és que "de veritat serem gent de Granollers amb un programa de Granollers, que mostrarà un disseny i model de ciutat a mitjà i llarg termini". Per al candidat, "després de 42 anys de govern que només pensa en el centre, hi ha d'haver un equilibri amb els barris". "Som lliures de fer el que vulguem i lliures de pactar amb qui vulguem", concloïa.

Ramón Mora (Barcelona, 1962) es va traslladar des de petit a la Garriga i, als 15 anys, a Granollers, on ja estudiava. Es defineix com un polític "centrat, lliberal, català i constitucionalista", i recorda que el 1999, després de ser regidor, ja va deixar la militància del PP. Treballa en el món empresarial com a especialista en logística.

Mora ha avançat també un parell de noms dels primers llocs de la llista, l'advocat i exmilitant del PP Alejandro Esparza i la procuradora i exmilitant de Cs Alicia Vilasante. Tot i que en un primer moment, s'havia especulat en què l'exregidor del PP José María Moya fos el cap de llista de Valents –de fet, se'l va presentar com a president local del partit–, finalment no formarà part d'aquesta candidatura.

Edicions locals