La CUP reclama millores al transport públic per reduir la contaminació
La formació insisteix en la proposta del hub intermodal de bus i tren, així com proposa un pla estratègic de la bicicleta
La CUP instal·lava dimecres a la tarda uns cartells simbòlics a l'entrada de l'aparcament de l'estació pel carrer Llevant cantonada amb Josep Piñol per reclamar un accés nord a l'estació ferroviària. De fet, els cupaires opinen que Granollers Centre hauria de traslladar-se uns metres més al nord per fer-la més cèntrica, tot i deixat també l'accés sud. "Es pot redimensionar l'estació perquè pugui doblar el nombre de viatgers, dels 10.000 actuals a 20.000", apunta el cap de llista de la CUP, Josep Maria Gontan.
El candidat apunta aquesta com una de les mesures que haurien de ser prioritàries per reduir la contaminació a la ciutat, que "causa tres morts prematures a l'any i moltes malalties cardiovasculars i respiratòries". Gontan recordava que els índexs de contaminació per partícules PM10 són similars a 2014 i demanava accions per revertir-ho. "Es pot minimitzar, però cal l'esforç de tothom, també de l'Ajuntament, que ni avisa la ciutadania quan hi ha episodis d'alta contaminació", lamenta el cupaire.
La CUP insisteix en la seva proposta de crear un hub de transport intermodal, amb el desplaçament de l'estació de busos a tocar de l'estació, en els terrenys on Adif preveu desenvolupar habitatge. "Amb aquesta operació urbanística estem perdent una oportunitat per a la ciutat. La majoria de ciutats europees tenen tren i bus connectats", assegura.
La CUP proposa també l'elaboració d'un pla estratègic de la bicicleta que faci de Granollers una ciutat segura per als usuaris de la bici i connectada amb els polígons i municipis de l'entorn, així com l'ampliació de la cobertura del Transgran, amb un increment de pressupost que arribi als 1,5 milions, així com l'ampliació de la freqüència de l'R8, amb un ramal que enllaci amb el Baix Llobregat, i la recuperació del projecte de tren Orbital.