Les minideixalleries han reciclat 2.576 quilos de residus el 2022

Granollers en té una vintena als carrers, gestionades per l'empresa Blipvert

Societat

Una de les minideixalleries instal·lades als carrers de Granollers
Una de les minideixalleries instal·lades als carrers de Granollers | BripVert

Redacció

Les minideixalleries instal·lades a una vintena de punts de Granollers van recollir per al reciclatge 2.576 quilos de petits residus el 2022. L'empresa que les gestiona, Blipvert, ha destacat la importància de reciclar "els petits residus d’ús domèstic que pesen molt poc, però a la vegada poden contaminar el medi si no es reciclen adequadament"

Per exemple, una pila de botó pot pesar únicament 1 gram, però el seu mercuri podria arribar a contaminar l’aigua de tota una piscina olímpica.

Les minideixalleries estan específicament dissenyades i fabricades amb criteris de sostenibilitat per durar indefinidament. La xarxa de minideixalleries de Granollers ja acumula gairebé 27 tones de petits residus reciclats, exactament 26.857 quilos, i durant tots aquests anys s’han anat fent, de manera regular, les feines de sanejament i repintat per al manteniment d'aquest elements de la via pública.

A les minideixalleries urbanes de Granollers es poden reciclar tot tipus de piles, bateries i acumuladors, cartutxos de tinta d’impressora, discos CD/DVD/Blue Ray, RAEE (Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics) de petit format, i tot tipus de bombetes (convencionals, LED, i de baix consum). A més, tan sols substituint les bústies d’entrada, l’Ajuntament pot adaptar les minideixalleries per reciclar els nous residus que es vagin incorporant tenint en compte els hàbits d'usos futurs.

A Granollers, aquestes minideixalleries es poden trobar als carrers Torres i Bages –entre Rafael Casanova i la plaça de la Constitució–, Josep Irla –entre Joan Prim i Tarafa–, Ramon Llull –entre el carrer de la Font de l'Escot i Corró–, a l'avinguda del Parc –a la cruïlla amb Agustí Vinyamata–, a la plaça de la Font Verda, al carrer Caterina Albert de Can Bassa, a la carretera de Cardedeu –Centre de dia Sant Jordi–, al carrer Camp de les Moreres –a la cruïlla amb Mare de Déu de Montserrat–, al passeig Cristòfol Colom –amb Francesc Macià–, al carrer Girona –Can Monic–, a l'avinguda Sant Esteve –davant del carrer Josep Umbert–, als carrers Roger de Flor –davant Joan Camps–, Sant Jaume - plaça de Can Trullàs, Roger de Flor –davant Verge de Núria–, Francesc Macià –davant del Palau–, Marie Curie –cruïlla amb Esteve Terrades–, Francesc Ribas –davant l'Hospital–, Girona –entre Enginyer i Pinòs, a la plaça de la Corona i a les estacions d'autobusos i de tren de Granollers Centre.

Edicions locals