JuliaART s'endinsa en els cràters lunars

L'artista granollerina actualment treballa en dos nous projectes

Cultura

JuliaArt pinta el cosmos basant-se en fotografies reals
JuliaArt pinta el cosmos basant-se en fotografies reals | Àgata Lasheras

Àgata Lasheras

Julia Moreno, més coneguda com a JuliaArt, és una artista granollerina que es dedica a pintar i dibuixar l'espai de manera hiperrealista. L'any 2008, quan va quedar-se sense feina, va començar a dedicar-se a temps complet a l'art, que fins al moment havia estat només una afició.

En els seus inicis copiava quadres d'altres autors, però quan va descobrir les fotografies del telescopi Hubble va decidir centrar-se a pintar l'espai. Segons afirma l'artista, quan va veure que omplir casa seva de llenços era insostenible, va decidir llogar un estudi, on avui dia continua pintant.

Actualment, està treballant paral·lelament en dos projectes. El projecte de Júpiter, segons l'artista, ha estat un treball que li ha permès descobrir aquest planeta "tan fascinant". En el segon projecte, dedicat a la Lluna, JuliaArt ha volgut experimentar, a banda de la pintura a l'oli i el dibuix, amb diversos suports com mobles o teixits per plasmar els cràters i ombres d'aquest satèl·lit natural.

JuliaArt, com altres artistes, ha topat sempre amb l'impediment econòmic. "El meu treball em costa temps i diners", assenyala. A banda de les dificultats que enfronta Moreno per mostrar el seu art, també es troba amb una altra realitat: un públic que cada cop valora menys l'art. "Avui dia, la gent, abans que comprar un quadre, van a l'Ikea i trien una làmina qualsevol", sosté. Malgrat això, l'artista afirma que no vol deixar la pintura, i que per a ella és molt important continuar creant.

En un futur, JuliaArt vol exposar les seves obres en espais com el CosmoCaixa de Barcelona o la NASA de Madrid. "Jo aniré on em porti la pintura", explica l'artista, tot insistint que el més important és no deixar mai de crear. De moment, per exemple, al planetari del Museu de Ciències Naturals de Granollers s'hi pot gaudir de la Galàxia, una de les seves obres.

Edicions locals