RITAS estrena a la Nau B1 la singular proposta de reggae i jazz

La formació, impulsada pel compositor i saxofonista granollerí Francesc Vidal, compta amb Laia Martínez, d'In Crescendo, a la veu

Cultura

El grup de música té la intenció de modernitzar la música reggae aportant el seu estil propi
El grup de música té la intenció de modernitzar la música reggae aportant el seu estil propi | RITAS

Àgata Lasheras

La sala Nau B1 de Roca Umbert rebrà dissabte la proposta singular de RITAS, un projecte musical que barreja el reggae amb estils tan diversos com el funk, el jazz, l’indie i la música africana. La proposta, impulsada pel compositor i saxofonista granollerí Francesc Vidal, compta amb lletres escrites per la cantant del grup, Laia Martínez –forma part també d'In Crescendo–, que puja a l'escenari acompanyada de Nil Villà i Joan Mas (saxo alt), Adrià Martínez (guitarra), Tomas Fosch (teclats), Bernat Guardia (baix), Pau Font (bateria) i Oscar Montesinos (so).

Un dels trets identitaris del grup és posar la veu en el mateix pla que els instruments, amb la intenció de donar "més protagonisme a cadascun d'ells".  El projecte innova també amb la secció de vent de tres saxos alts, que és poc habitual en aquest estil musical.

L'objectiu és “contribuir al canvi de la concepció musical actual”, ja que, segons sostenen, la música generalment "gira entorn la veu, i el que hi ha darrere es treballa des de la producció". A més, la banda també té l'ambició de fer un gir al món del reggae, que consideren que "ja fa anys que no surt massa dels seus estàndards".

Edicions locals