Diego Sola presenta a La Gralla la 'Història dels papes'

L'acte, que comptarà amb el catedràtic Jaume Dantí, està programat pel Centre d'Estudis de Granollers

Societat

Diego Sola, a la presentació del seu anterior llibre 'El cronista de China. Juan González de Mendoza, entre la misión, el imperio y la historia'
Diego Sola, a la presentació del seu anterior llibre 'El cronista de China. Juan González de Mendoza, entre la misión, el imperio y la historia'

El Centre d'Estudis de Granollers impulsa aquest dijous (19 h) la presentació a la ciutat del llibre Història dels papes (Ed. Fragmenta), que l'historiador granollerí Diego Sola va publicar l'any passat. També hi participarà Jaume Dantí, catedràtic d'Història Moderna a la Universitat de Barcelona, on Sola també exerceix de professor.

La Història dels papes no és la primera incursió de Sola en el camp de la divulgació de la història de les religions. L’any 2017 ja va publicar Europa se desangra. Las guerras de religión (Bonalletra Alcompás – EMSE).

La història política d’Europa i de gran part d’Occident ha estat condicionada, des de la seva arribada al poder, per l’Església de Roma. No es podria entendre la configuració dels actuals Estats europeus sense el paper dels diferents papes al llarg de la història en les guerres de religió, en el dret de successió dels monarques més importants d’Europa, en la puixança i caiguda dels imperis més poderosos o en la configuració de l’ideari teològic i cosmogònic que ha dominat Europa durant una bona colla de segles.

El papat ha sigut sempre una font inacabable de rumors, conspiracions, polèmiques i lluites internes que han deixat una petja inesborrable en l’esdevenir del poble europeu, des de la caiguda de l’Imperi romà als diferents cismes religiosos, passant per les croades contra, per exemple, els càtars i la corona d’Aragó. El llibre vol presentar la història de l’Església catòlica amb el seu líder espiritual al capdavant des de la seva fundació fins avui dia, exposant les llums i les ombres que aquestes figures han tingut al llarg de la història d’Occident en general i dels Països Catalans en particular.

Edicions locals