La importància de donar veu sense jutjar

Una seixantena d'alumnes i mediadors escolars han participat a una jornada sobre la mediació a la sala Tarafa

Societat

Alumnat i professors han participat al taller de mediació a la sala Tarafa
Alumnat i professors han participat al taller de mediació a la sala Tarafa | Ajuntament de Granollers

Amb motiu del Dia Europeu de la Mediació, el 21 de gener, aquest matí s’han celebrat unes jornades a la Sala Tarafa impulsades pel Servei de Mediació Comunitària de l’Ajuntament de Granollers. Una seixantena d’alumnes, mediadors i mediadores escolars, dels instituts Celestí Bellera, EMT, Educem i Marta Estrada han participat del taller La pau s’aprèn. L’enfocament restauratiu relacional i la mediació, acompanyats del professorat que lidera el projecte de Mediació Escolar als seus centres.

El taller s’ha iniciat amb una presentació teòrica sobre l’enfocament restauratiu relacional i la mediació, a càrrec de Mònica Albertí i Elisenda Gonzàlez, que han fet èmfasi en la importància de donar veu a les persones i no jutjar-les, facilitar l’expressió de pensaments, sentiments, afectacions i necessitats i, finalment, promoure la cerca d’estratègies per poder donar-hi resposta.

A continuació, s’ha fet treball en petits grups, amb sis cercles de paraula, on l’alumnat ha pogut reflexionar al voltant dels principis restauratius. Les conclusions s’han recollit en un pòster i cadascú ha pogut compartir les experiències i aprenentatges adquirits en el taller de mediació.

El pròxim maig, l'alumnat i professorat que ha participat en aquestes jornades es retrobaran en la cinquena Trobada de Mediació Escolar, impulsada pel Servei de Mediació Comunitària de l’Ajuntament de Granollers des de 2017, conjuntament amb els centres educatius que formen part del projecte, que enguany sumaran la participació l’institut Antoni Cumella.

Edicions locals