La CUP proposa de municipalitzar el servei d'atenció domiciliària

El grup ha donat suport a la vaga convocada aquest dimecres i dijous pels professionals de la salut i l'educació

Política

Josep Maria Gontan i Roser Rodríguez, aquest dimarts al CAP Vallès
Josep Maria Gontan i Roser Rodríguez, aquest dimarts al CAP Vallès

La CUP Granollers ha proposat la municipalització del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) per millorar l’atenció a les persones que, per raó d'edat, dependència o discapacitat, tenen limitada l'autonomia per fer les activitats bàsiques de la vida diària o requereixen atenció permanent, tal com s’ha fet en altres municipis catalans els últims anys. “Podria organitzar-se com una cooperativa, de la qual participessin tant l’Ajuntament com els mateixos professionals del servei”, diu Josep Maria Gontan, candidat de la CUP a les municipals.

Gontan ho ha explicat aquest dimarts en una acció de suport a la vaga del sector públic –tant de salut com d’educació– prevista per aquest dimecres i dijous, on també ha defensat la importància dels serveis públics en un moment en què els professionals d’aquests àmbits denuncien precarietat, sobrecàrregues de treball i manca continuada de recursos.

“Defensar allò públic és garantir que tothom, sigui del barri que sigui, tingui la mateixa accessibilitat als serveis públics”, diu Gontan, qui afegeix que “no hem de deixar que els sanitaris siguin herois, sinó que se’ls ha de retribuir com es mereixen i abaixar les ràtios que corresponen a cada metge i infermer”.

D’altra banda, el grup també ha denunciat que el trasllat del servei de pediatria del CAP Vallès al CAP de Sant Miquel fa uns anys “ha suposat una pèrdua de qualitat del servei, amb una evident manca de recursos”, i que Granollers registra 33 morts prematures cada any per contaminació atmosfèrica. “L’Ajuntament té una gran responsabilitat en això; hauria d’avisar cada vegada que hi ha un episodi de contaminació elevada i informar de les mesures a prendre”, diu Gontan.

Per això la CUP també proposa la creació d’un servei municipal de la qualitat de l’aire, que prevegi un pla d’actuació sempre que hi hagi un repunt de contaminació atmosfèrica, tant en mobilitat com d’actuació a l’espai públic.

Edicions locals