La Mitja torna a ser la de sempre

Es recuperen totes les activitats, incloses la Mini, l'Open i la cursa de gegants

Esports

José Luis Rodríguez Beltrán

La 37a edició de La Mitja Marató Granollers - les Franqueses - la Garriga tornarà, aquest cap de setmana, a ser la de sempre. Des de fa uns mesos, l'AE La Mitja prepara la nova edició amb total normalitat, és a dir, amb les activitats paral·leles que fan de La Mitja, més que una cursa. Fa unes setmanes es va celebrar la plantada de l'arbre, es va batejar el km 16 amb el nom dels paralímpics Jordi Madera i Miquel Luque i es va fer la festa de la Garriga i el concert de les Franqueses.

L'AE La Mitja preveu prop de 8.000 participants entre les distàncies del Quart, els 10 km, els 21 km, la Mini i l'Open. "És la Mitja de la normalitat, tornem a fer tot allò que fèiem abans de la pandèmia. Hem superat dues edicions amb limitacions i ara fem el que és reconeixible de La Mitja", explica el president de l'entitat, Toni Cornellas, que admet que "tan sols no es podrà oferir el servei de massatges i la dutxa, per prudència".

La Mitja vol oblidar les dues últimes edicions limitades i tornar a córrer com es feia abans o com s'està fent en aquesta nova temporada 2022-2023 a totes les curses populars, lliures de mascaretes i restriccions. Per això, enguany tornen als carrers, la Mini i l'Open, que des del 2020 no es feien, de manera que La Mitja ofereix l'ampli ventall de curses i activitats per a totes les edats –inclosa la cursa de gegants–. Si bé aquestes proves se celebren en dissabte, l'organització també ha volgut fer partícips les famílies diumenge amb la possibilitat de fer el Quart caminant, una novetat que arriba per quedar-se previsiblement –i que, a més, incorpora un objectiu solidari per a la investigació d'una malaltia minoritària–.

La cursa més animada

A l'edició passada, hi van prendre part prop de 4.000 persones i enguany s'ha doblat la previsió. Això sí, l'impacte serà, com sempre, molt superior perquè la cursa popular va acompanyada de diferents activitats que faran que milers de persones s'apropin al recorregut de les curses. L'animació continuarà sent un punt clau amb centenars de músics repartits pels 21 km de la cursa o la tan preuada Cursa de Gegants, que feia dos anys que no es feia i omplirà dissabte a la tarda el centre de la ciutat de cultura i tradició a partir de les 18 h.

El voluntariat tornarà a ser providencial amb prop de 1.200 persones desplegades entre totes les activitats de la mítica cursa vallesana, que fan d'aquest esdeveniment un dels més nombrosos de la comarca. Un gran nombre de voluntaris estaran ubicats pel recorregut, entre la sortida al carrer Esteve Terrades, prop de l'estació de Rodalies Granollers-Centre, i l'arribada al carrer de Francesc Macià, davant del Palau.

L'elit, que aplega un gran nombre de curiosos, faran la seva sortida a les 10.30 h i la resta a partir de les 10.32 h amb intervals de 3 minuts fins a les 10.46 h. L'objectiu de l'AE La Mitja per aquest any és aconseguir el rècord de la prova masculina i femenina.

Edicions locals