El Carnaval recupera, per fi, la normalitat

L'edició d'aquest any compta amb tots els actes tradicionals i torna el recorregut habitual a la rua

Cultura

Som Carnaval va presentar el nou cartell i la programació d'aquesta edició amb els Diablots el dilluns
Som Carnaval va presentar el nou cartell i la programació d'aquesta edició amb els Diablots el dilluns | Ajuntament

Àgata Lasheras

El Carnaval s'acosta cada cop més, i enguany arriba amb tota la diversió i disbauxa d'abans de la pandèmia. El dilluns es va presentar la nova edició d'aquesta festivitat en un acte davant del Palau de Can Solda, a la Casa de Cultura Sant Francesc, on se situarà el Rei Carnestoltes durant aquests pròxims dies. Organitzada per l’entitat Som Carnaval, el programa d'aquest any proposa un seguit d'activitats pensades per totes les edats des del 12 fins al 22 de febrer. 

El programa començarà amb l'arribada d'en Carnestoltes, el pregó d'inici del Carnaval i el tradicional Ball de Gitanes, que enguany arriba amb 144 balladors i balladores. A banda de les activitats habituals, com ara el Dijous Gras, aquest any arriben noves cercaviles. Un exemple és la que acompanyarà la passejada del Rei Carnestoltes el divendres 17, a les 18 h. L’Associació de swing LindyFrogs també recupera l’activitat d’abans de la pandèmia amb la cercavila i el Carnaball de Swing que se celebrarà el 18 al migdia. 

A banda de totes aquestes activitats, qui ho desitgi podrà visitar en Carnestoltes davant del Palau de Can Solda, a la Casa de Cultura Sant Francesc, fins al Dimecres de Cendra, quan es farà la vetlla i sortirà la cercavila de dol per acomiadar-lo. La lectura dels versots donarà pas a l’antagonista del Carnaval, la Vella Quaresma, qui enguany estrena vestit.

Una rua com les d'abans

Entre les activitats planificades hi destaca la rua, que aquest any torna al recorregut d'abans de la pandèmia. La desfilada de disfresses tindrà inici al carrer de les Tres Torres i passarà per l’avinguda de Francesc Macià, el carrer d’Alfons IV, la plaça de la Corona, el carrer d’Anselm Clavé i el carrer de Sant Roc, fins a arribar a la plaça de la Porxada.

Fins al 10 de febrer encara hi ha temps per inscriure's per poder participar com a comparsa a la rua. A la convocatòria s’hi poden presentar grups d’un mínim de 10 persones que poden acompanyar-se, si ho desitgen, d’un vehicle o suport motoritzat d’una llargada màxima d’11 metres. 

La sol·licitud per participar-hi es pot tramitar de manera electrònica a la pàgina web de l’Ajuntament de Granollers –granollers.cat– o presencialment, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. Per inscriure’s cal presentar una instància genèrica recollint el nom de la comparsa, nombre de participants i, en cas de fer ús d’un vehicle, les característiques d’aquest. 

Activitats per a petits i gran

La programació d'enguany aposta per portar la diversió a tots els públics i totes les edats. Els més petits, a banda de seguir les consignes proposades pel Rei Carnestoltes a les seves escoles, podran gaudir de moltes activitats. Un exemple són els tallers de Divermàscara i el Carnaval de llum, que organitza la Xarxa de Centres Cívics, o l'opció de poder participar en el ball infantil de disfresses amb el grup d’animació Superherois a la Porxada, que tindrà lloc a la Porxada el 18 de febrer. 

Per als més joves, torna Carnaval a la fàbrica, una festa que se celebrarà a la Sala Nau B1 de Roca Umbert el 18 a les 23.30 h. La nit comptarà amb el concert de Les que Faltaband i un concurs de disfresses, organitzat pel Jovent Ignorat i l'Ajuntament de Granollers. Les entrades es poden adquirir anticipadament a través de la pàgina web de Jovent Ignorat i el seu preu és de 8 euros.

 

Edicions locals